Οι πολιτικοί αρχηγοί της πΓΔΜ συναντώνται ξανά τη Δευτέρα για το δημοψήφισμα - OlaDeka

Οι πολιτικοί αρχηγοί της πΓΔΜ συναντώνται ξανά τη Δευτέρα για το δημοψήφισμα

Νέα συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα οι ηγέτες των κομμάτων της πΓΔΜ με στόχο να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία.

Οι ηγέτες των τεσσάρων βασικών κοινοβουλευτικών κομμάτων της πΓΔΜ θα συναντηθούν το πρωί της Δευτέρας για έναν νέο γύρω συζητήσεων με στόχο να συμφωνήσουν για το δημοψήφισμα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά το αδιέξοδο της προηγούμενης Πέμπτης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της πΓΔΜ που επικαλείται το πρακτορείο MIA, ο πρωθυπουργός και ηγέτης του κυβερνώντος SDSM, Ζόραν Ζάεφ, έχει προσκαλέσει τους ηγέτες των κομμάτων VMRO-DPMNE, DUI και Besa για συνάντηση τη Δευτέρα, στις 09:00 το πρωί τοπική ώρα.

Οι ηγέτες θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε συμφωνία για τη σύσταση εκλογικής επιτροπής, για θέματα σχετικά με το επερχόμενο δημοψήφισμα το οποίο έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, καθώς και για τη διατύπωση του ερωτήματος.

Την Τετάρτη, ο Ζάεφ είχε δηλώσει ότι πιθανή ερώτηση στο δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι: «Είστε υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria