Ξέπλυμα, φοροδιαφυγή, διαφθορά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις…

ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ

Αρχική » Ελλάδα » Ξέπλυμα, φοροδιαφυγή, διαφθορά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις…

Ξέπλυμα, φοροδιαφυγή, διαφθορά και σεξουαλικές παρενοχλήσεις και δημοσκόπηση που δείχνει ότι η ψαλίδα κλείνει στο 4,6 αποκαλύπτει για τα θέματα του Κυριακάτικου documento το olympia.gr

Το documentonews.gr, παρουσιάζει ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία από την έρευνα πολιτικών τάσεων της Voxpop Analysis που διεξήχθη από την 22α έως την 28η Ιουνίου και θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Κυριακή στο Documento.

Η έρευνα έγινε σε ένα πολύ σημαντικό πολιτικό χρόνο, δηλαδή, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συμφωνία του Eurogroup για την έξοδο από τα μνημόνια.

Στα γραφήματα που επέλεξε το documentonews.gr για μια πρώτη γεύση των αποτελεσμάτων, αποτυπώνεται, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Σκλίας , πολιτικός επιστήμονας της Voxpop Analysis, στη δημογραφική ανάλυση της ψήφου, η μάχη που γίνεται στα κοινωνικά στρώματα της μισθωτής εργασίας, προνομιακός χώρος του κυβερνητικού κόμματος αφού αποτελεί το χώρο που θέλει να εκφράσει.

DOCUM

Το γράφημα που αφορά τα εισοδήματα, σημειώνει ο κ. Σκλίας, συνιστά μια ένδειξη ταξικότητας της ψήφου χωρίς όμως να παίρνει μαζικά χαρακτηριστικά. Είναι προφανές όμως ότι στη μισθωτή εργασία και στα χαμηλά εισοδήματα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλύτερες επιδόσεις από ότι στο γενικό πληθυσμό, ενώ η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη διαφορά της στους Ανέργους και στους Συνταξιούχους, όπως και στα ψηλά εισοδήματα.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου, οι συσπειρώσεις, οι μετακινήσεις αλλά και το πόσο επηρεάζει τη γνώμη των πολιτών το Μακεδονικό, στο Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή.

 

 

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια