Μπόνους στα ερασιτεχνικά σωματεία που θα παίξουν στο Κύπελλο Ελλάδος – Μέχρι 9.000 ευρώ μπορεί να κερδίσει ο Ηρακλής Πολυκάρπης - OlaDeka

Μπόνους στα ερασιτεχνικά σωματεία που θα παίξουν στο Κύπελλο Ελλάδος – Μέχρι 9.000 ευρώ μπορεί να κερδίσει ο Ηρακλής Πολυκάρπης

Πρόταση για χρηματικά μπόνους στις ερασιτεχνικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος, με τη νέα μορφή που θα έχει από τη φετινή σεζόν, θα καταθέσει η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ.
Η σχετική πρόταση θα τεθεί προς έγκριση στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, η οποία θα συνεδριάσει στις 26 του μηνός.
Όπως επισήμανε το μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, κ. Μπουχλαριώτης, «στόχος είναι αφενός να δοθούν κίνητρα στις ερασιτεχνικές ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο στο Κύπελλο Ελλάδος και αφετέρου να ενισχύσουν τα οικονομικά τους, αφού σε διάστημα ενός περίπου μηνός θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν στο ταμείο τους μέχρι 9.000 ευρώ».
Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, στις ερασιτεχνικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα δοθεί πριμ 2.000 ευρώ. Όσες προκριθούν στη 2η φάση θα κερδίσουν άλλες 3.000 ευρώ και εκείνες που θα προχωρήσουν στην 3η φάση της διοργάνωσης θα βάλουν επιπλέον 4.000 ευρώ στο ταμείο τους.
Σημειώνεται ότι από την ΕΠΣ Καστοριάς στο νέο Κύπελλο Ελλάδος θα πάρει μέρος ο Ηρακλής Πολυκάρπης που κατέκτησε πέρσι το τρόπαιο.

 Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Ειδικά φέτος, ως πρώτη χρονιά του Κυπέλλου Ελλάδος με τη νέα του μορφή, η συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων (κυπελλούχων ΕΠΣ ή φιναλίστ) δεν είναι υποχρεωτική.
Ωστόσο όσες ερασιτεχνικές ομάδες δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να καταβάλουν παράβολο 500 ευρώ στην ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει ότι με το μπόνους των 2.000 ευρώ που θα δοθεί από την ΕΠΟ, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα βάλουν στο ταμείο τους, μόνο και μόνο από τη δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος, το ποσό των 1.500 ευρώ.
Στην 1η φάση της διοργάνωσης θα μετέχουν οι 53 κυπελλούχοι των ΕΠΣ, στη 2η φάση οι 27 που θα προκριθούν (οι 26 νικήτριες των ζευγαριών και μία άνευ αγώνα) και στην 3η φάση θα παίξουν 16 ερασιτεχνικές ομάδες (οι νικήτριες των 11 ζευγαριών και οι 5 που θα προκριθούν άνευ αγώνα) συν τις 16 ομάδες της Football League.
Εν κατακλείδι, μία ερασιτεχνική ομάδα που θα κάνει δύο νίκες, στην 1η και τη 2η φάση, στις οποίες μετέχουν μόνο οι κυπελλούχοι των ΕΠΣ (από την Καστοριά ο Ηρακλής Πολυκάρπης) θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει 9.000 ευρώ.
Συνολικά πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 250.000 ευρώ που, εάν εγκριθεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. η πρόταση της Επιτροπής Διοργανώσεων, θα μοιραστεί στα ερασιτεχνικά σωματεία που θα πάρουν μέρος στο νέο Κύπελλο Ελλάδος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria