Η σύσκεψη για το νερό στο Δισπηλιό στο δημαρχείο Καστοριάς

VIDEO

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Η σύσκεψη για το νερό στο Δισπηλιό στο δημαρχείο Καστοριάς

Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν όλοι οι αρμόδιοι φορείς στην σύσκεψη για το νερό του Δισπηλιού που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Δημαρχείο Καστοριάς – Ζωντανή μετάδοση από το oladeka:

  • Θα τοποθετηθεί διπλός αγωγός (ο ένας υπέργειος) για την άμεση υδροδότηση -με κατάλληλο νερό- του Δισπηλιού και ένας υπόγειος.
  • Θα ερευνηθεί η πηγή από όπου προήλθε η επικίνδυνη ουσία
  • Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το αίτημα έγινε από τον Δήμαρχο Καστοριάς στην κα Ο.Τελιγιορίδου μια εβδομάδα πριν και η λύση είχε δρομολογηθεί, παρόλα αυτά το Σάββατο 14 Ιουλίου ο Ανέστης Αγγελής ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον Περιφερειάρχη ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Ο Θόδωρος Καρυπίδης απάντησε αμέσως θετικά στο αίτημα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια κάτι όμως που δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί αφού ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών είχε απαντήσει επίσης θετικά.
  • Η πρώτη εκτίμηση για την ολοκλήρωση του έργου είναι για την ερχόμενη Παρασκευή 20 Ιουλίου.
  • Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενημερώθηκε το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Άμεσα εκδόθηκε και δελτίου τύπου από την Ολυμπία Τελιγιορίδου:

Τελιγιορίδου: Υπέγραψε ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης τη χρηματοδότηση του έργου για το νερό στο Δισπηλιό

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη στο αίτημα μας για την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου “κατασκευή βαρυτικού αγωγού ΒΙΠΑ Δισπηλιού” ύψους 170.000 ευρώ, καθώς το υπέγραψε σήμερα.

Εκείνο που χρειάζεται εφεξής εκτός της άμεσης παρέμβασης για την αποκατάσταση της ύδρευσης στο Δισπηλιό, όπως συμφωνήσαμε στη σύσκεψη που κάλεσε ο Δήμαρχος παρουσία του Περιφερειάρχη, είναι η έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον εντοπισμό της αιτίας του προβλήματος που μόλυνε τον υδροφόρο ορίζοντα ώστε να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια