Αδαμόπουλος για το νερό Δισπηλιού: «Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν πάνω από 50! – Ο υδροφόρος ορίζοντας εκτείνεται στις παραλίμνιες περιοχές μέχρι το Τοιχιό»!

«ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ – ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ 70 και 80 mg!»

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Αδαμόπουλος για το νερό Δισπηλιού: «Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν πάνω από 50! – Ο υδροφόρος ορίζοντας εκτείνεται στις παραλίμνιες περιοχές μέχρι το Τοιχιό»!

Νέα σοβαρά στοιχεία κατέθεσε ο Σωτήρη Αδαμόπουλος για το θέμα της μόλυνσης του νερού, πριν λίγο στην εκπομπή του Χ.Νατσούλη αλλά και στο oladeka.com.

Ο κ. Αδαμόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε:
• Η μόλυνση του νερού αυξήθηκε τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις νεώτερες μετρήσεις (διευκρίνησε ότι αφορούσε στο χρονικό διάστημα της ημέρας κατά την οποία διεκόπη η υδροδότηση στο Δισπηλιό) σε επίπεδα συγκέντρωσης της επiκίνδυνης ουσίας με ποσοστά 70, 80 mg και περισσότερο με επιτρεπτό όριο το 10!
• Σύμφωνα με χάρτη του ΙΓΜΕ, ο υδροφορέας δεν περιορίζεται στην περιοχή που απασχολεί την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκτείνεται και στις περιοχές γύρω από τη λίμνη.
• Η μελέτη που θα γίνει για την έκταση της μόλυνσης του νερού, θα περιλαμβάνει όλες τις επίμαχες περιοχές, αλλά θα φτάσει και στις περιοχές μέχρι τη Μεσοποταμία.
• Έγιναν έλεγχοι από τους υπαλλήλους της αντιπεριφέρειας στις εταιρείες γούνας της περιοχής και βρέθηκε ότι όλες τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας.

Όσον αφορά στο πότε θα πάρει νερό το Δισπηλιό από τον νέο αγωγό, εκτιμάται ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Ο κύριος Αδαμόπουλος ανέφερε στο oladeka.com ότι προχωρά άμεσα στην σύγκλιση κλιμακίου με όλες τις εμπλεκόμενες σε θέματα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος υπηρεσίες της ΠΕ Καστοριάς για να ολοκληρωθεί η παραγγελία με τις παραμέτρους που θα δοθεί σε κρατικά εργαστήρια αναλύσεων έτσι ώστε να ξεκινήσουν συνεχείς και διασταυρούμενες αναλύσεις του νερού της περιοχής.

 

 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια