Έρχεται το πρωτόκολλο επισκέψεων στις εφορίες

Αρχική » Ελλάδα » Έρχεται το πρωτόκολλο επισκέψεων στις εφορίες

Θέμα χρόνου είναι η εφαρμογή συστήματος τήρησης πρωτοκόλλου των επισκέψεων των φορολογουμένων που ελέγχονται στις εφορίες, όπως αποκάλυψε μιλώντας τη Δευτέρα στη Βουλή ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής.

«Σε λίγες ημέρες θα δοθούν από την πλευρά μας οδηγίες για τις επισκέψεις φορολογουμένων ελεγχομένων στις εφορίες. Θέλουμε να τηρείται πάντα ένα πρακτικό, ένα πρωτόκολλο να γνωρίζουμε γιατί πήγε ένας φορολογούμενος που ελέγχεται στην εφορία, ποιον είδε, τι είπε και αυτό να το ξέρει και ο προϊστάμενος», είπε ο κ. Πιτσιλής.

Σχεδόν τέσσερις ώρες κράτησε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενώπιον των οποίων ο διοικητής της ΑΑΔΕ παρουσίασε απολογιστικά στοιχεία για το έργο της Αρχής και στοιχεία για τον προγραμματισμό της.

Πολλές ήταν οι απορίες των βουλευτών για τους ελέγχους που βρίσκονται σε προτεραιότητα. Καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση στοιχείων για την προτεραιοποίηση των ελέγχων, τις επόμενες ημέρες διακομματικό κοινοβουλευτικό κλιμάκιο θα επισκεφθεί την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκειμένου, κεκλεισμένων των θυρών, να λάβει γνώση με ποια κριτήρια προτεραιοποιούνται οι έλεγχοι και σε ποιους επαγγελματικούς κλάδους.

Εκείνο που κατέστη σαφές από τη σημερινή συνεδρίαση είναι πως το επόμενο διάστημα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι μονάδες -και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές- για τον έλεγχο μεγάλων υποθέσεων. Ούτως ή άλλως τα αποτελέσματα στα δύο μεγάλα ελεγκτικά κέντρα ΚΕΦΟΜΕΠ και ΚΕΜΕΠ είναι καλύτερα από πέρυσι και ως προς το πλήθος των ελέγχων και ως προς τα βεβαιωθέντα ποσά.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια