Έλληνες στρατιωτικοί: Μόνιμοι κάτοικοι της Τουρκίας από σήμερα – Ψηφίστηκε η ρύθμιση στη Βουλή

Αρχική » Ελλάδα » Έλληνες στρατιωτικοί: Μόνιμοι κάτοικοι της Τουρκίας από σήμερα – Ψηφίστηκε η ρύθμιση στη Βουλή

Μόνιμοι κάτοικοι της Τουρκίας από σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί καθώς ψηφίστηκε η τροπολογία στη Βουλή. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το τουρκικό δικαστήριο έθετε ως επιχείρημα για τη μη αποφυλάκιση τους ότι οι δύο δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Μάλιστα  θα καταβάλλεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, ειδική μηνιαία αποζημίωση, όπως προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου ‘Αμυνας. Συγκεκριμένα η τροπολογία αφορά την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ των υπουργείων ‘Αμυνας της Ελλάδος με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για πολυεθνική συνεργασία.

Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ ειδική μηνιαία αποζημίωση θα καταβάλλεται στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σύμφωνα με όσα προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου ‘Αμυνας και αφορά την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ των υπουργείων ‘Αμυνας της Ελλάδος με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για πολυεθνική συνεργασία.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, και έγινε δεκτή από τον υπουργό ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ την υπερψήφισαν όλα τα κόμματα.

Στη ρύθμιση ορίζεται ότι σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία εν καιρώ ειρήνης τελούν σε καθεστώς κράτησης σε χώρα της αλλοδαπής θα τους καταβάλλεται ειδική αποζημίωση εξωτερικού.

Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, η ρύθμιση αυτή θα δώσει το επιχείρημα της μόνιμης κατοικίας στους δύο Έλληνες που κρατούνται στην Τουρκία, προκειμένου το δικαστήριο να μην έχει ερείσματα για την περαιτέρω κράτησή τους.

«Την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο. Δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι» είπε ο κ. Καμμένος.

Επίσης, με άλλη τροπολογία του υπουργείου ‘Αμυνας, προστέθηκε η Ήπειρος και η Μακεδονία στις περιοχές όπου οι υπηρετούντες λαμβάνουν επίδομα παραμεθορίου (200 ευρώ).

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια