Μίχαλος μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ: Κύριε Μητσοτάκη… ψυχραιμία - OlaDeka

Μίχαλος μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ: Κύριε Μητσοτάκη… ψυχραιμία

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, λίγο μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «αψυχολόγητη» και «αντιδημοκρατική» κίνηση, υπογραμμίζοντας πως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «όποιος διαφωνεί μαζί του είναι εχθρός». «Του συνιστώ ψυχραιμία…» σημειώνει με νόημα καταλήγοντας.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχε χαρακτηρίσει ως ιστορική τη συμφωνία του Eurogroup για το τέλος των Μνημονίων και την ελάφρυνση του χρέους, ενώ είχε εκφραστεί θετικά και για τη συμφωνία για το Μακεδονικό, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη της για την οικονομία. Επίσης είχε ταχθεί κατά των πρόωρων εκλογών  ως πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου για πολιτική σταθερότητα.

Οι θέσεις του, που απείχαν από το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ, είχαν προκαλέσει έντονη δυσφορία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό πως στην ανακοίνωση της διαγραφής του η ΝΔ τον παρουσιάζει ως «Δούρειο Ίππο».

Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Μίχαλου:

«Πρώτα απ όλα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι στην Π.Ε. της ΝΔ συμμετέχω  εξ οφίτσιο,  καθώς το καταστατικό του κόμματος προβλέπει τη συμμετοχή στην ΠΕ του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων. Δεύτερον, θα πρέπει να διαμηνύσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι πολιτικές μου απόψεις είναι γνωστές, καθώς ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι οπαδός του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ να με διαγράψει αποτελεί προφανέστατα μια αψυχολόγητη απόφαση και καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί τη ΝΔ σε μια βαθειά εσωστρέφεια και δεν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις. Η αιτιολογία που μου δόθηκε τηλεφωνικά για τη διαγραφή μου είναι πως έχω διαπράξει μεγάλα “ατοπήματα” όπως:

  1. Έκρινα θετικά με δηλώσεις μου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έξοδο από τα μνημόνια!
  2. Δήλωσα σε συνεντεύξεις μου ότι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου είναι η πολιτική σταθερότητα και ως εκ τούτου η αποφυγή μακροχρόνιων προεκλογικών περιόδων και πρόωρων εκλογών!
  3. Τάχθηκα υπέρ μιας λύσης στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, όπως άλλωστε ήταν και η αρχική θέση της ΝΔ, πριν ο κ. Μητσοτάκης αλλάξει απόψεις.
  4. Συμμετέχω στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος και ακόμη και αυτό θεωρείται μείζον ατόπημα από τον κ. Μητσοτάκη!
  5. Και το κυριότερο, «κατηγορούμαι» από τον πρόεδρο της ΝΔ και τους περί αυτόν ότι έχω συναντήσεις και επαφές με υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες άλλωστε και είναι άκρως επιβεβλημένες, καθώς τα Επιμελητήρια είναι οι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της εκάστοτε κυβέρνησης για οικονομικά θέματα και όχι κομματικά όργανα κανενός!

Εν πολλοίς, ο κ. Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του  έχουν μπερδευτεί για το τι είναι ο επιμελητηριακός θεσμός και ποιους εκπροσωπεί. Επί 12 συναπτά έτη είμαι εκλεγμένος  πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, του ΕΒΕΑ, που εκπροσωπεί πάνω από 100.000 επιχειρήσεις και για δεύτερη θητεία πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που εκπροσωπεί πάνω από 800.000 επιχειρήσεις.

Με την αψυχολόγητη και αντιδημοκρατική απόφαση και διαδικασία της διαγραφής μου αυτός που θίγεται είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που προφανώς θεωρεί ότι όποιος εκφράζει διαφορετικές απόψεις από αυτόν είναι και εχθρός του. Του συνιστώ λοιπόν ψυχραιμία».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria