Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΛΕΓΕ: ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ!

Μας έχουν για ζώα! Άλλη μία απόδειξη ότι στην Ελλάδα έχουμε αδίστακτους πολιτικούς που προκαλούν τον διχασμό του λαού για πλάκα!

Αρχική » Ελλάδα » Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΛΕΓΕ: ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΝΑΚΛΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ!

Αντιθέτως, τα ντοκουμέντα δείχνουν πως η αλλαγή στάσης με στόχο ξεκάθαρα το μικροκομματικό όφελος σε βάρος ενός μείζονος εθνικού θέματος τέμνει οριζόντια το πολιτικό φάσμα της Ελλάδας.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος έχει ρίξει ανάθεμα για την παραχώρηση του συνθετικού «Μακεδονία» στη σημερινή κυβέρνηση, μη αποδεχόμενος την εθνική γραμμή της σύνθετης ονομασίας, φαίνεται πως δεν υπερασπιζόταν αυτή τη γραμμή πάντοτε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για μειοδοσία, ενώ προέβλεψε (ή προέτρεψε σε) φυλάκιση των κκ Τσίπρα και Κοτζιά:

«Η Ένωση Κεντρώων θα αγωνιστεί για να ακυρωθεί η συμφωνία και να παραπεμφθούν οι υπόλογοι στη δικαιοσύνη.

»Δεν θα γλιτώσουν τη φυλακή ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς. Όχι από μένα, αλλά από τα όργανα της δικαιοσύνης».

Ο υπεύθυνος Λεβέντης

Δυστυχώς όμως για τον κ. Λεβέντη το διαδίκτυο έχει μνήμη. Και ό,τι λέγεται on camera δεν… ξελέγεται. Σε βίντεο παλιότερης ομιλία του, ο κ Λεβέντης εμφανίζεται να υποστηρίζει με πολύ κατηγορηματικό τρόπο τη «γραμμή Τσίπρα» για το όνομα.

Λέει χαρακτηριστικά:

«Όλοι θέλουμε να λέμε ότι δεν δίνουμε το «Μακεδονία». Ποιος Έλληνας θέλει να το δώσει; […] Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να βαδίσουμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό γιατί αλλιώς θα μείνει μόνο το «Μακεδονία».

»Ήδη η Αμερική, η Ρωσία και άλλα 140 κράτη την έχουν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία» σκέτο. Ο χρόνος κυλάει υπέρ τους. Γίνονται de facto πλέον «Μακεδονία».

»Εδώ στην Ελλάδα έχουμε δύο ειδών πολιτικούς. Εκείνους που θέλουν να παίρνουν ψήφους και για να γίνουν αρεστοί, γίνονται ακραίοι και λένε «δεν δίνουμε τίποτα». Και άλλους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς πολιτικούς που αντιλαμβάνονται ότι σε μια διαπραγμάτευση χύνεται αίμα εκατέρωθεν και γίνεται συμβιβασμός.

»Αν η Νέα Δημοκρατία προσχωρήσει στην άποψη «δεν δίνουμε τίποτα» θα γίνει ένα μικρό κόμμα, λίγο μεγαλύτερο από το ΛΑΟΣ.

»Γιατί η Νέα Δημοκρατία ψηφίζεται από σοβαρούς ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι ακραίο και ανέφικτο υπό τις σημερινές συνθήκες.

»Πριν από 30 χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε «δεν δίνουμε τίποτα».

»Αλλά αυτή τη στιγμή με το να λέμε «δεν δίνουμε τίποτα» θα μοιάζουμε με τον Καρατζαφέρη και τον Παπαθεμέλή που είναι φωνακλάδες για να παίρνουν καμιά ψήφο».

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια