Η Τουρκία έγινε ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες

ΣΤΕΝΑΖΕΙ Η ΓΟΥΝΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Αρχική » Γούνα » Η Τουρκία έγινε ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες

Η Τουρκία επανήλθε την πρώτη θέση ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς οργανωμένου τουρισμού για τους Ρώσους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR). Μόλις εξομαλύνθηκαν οι σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας μετά το συμβάν με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού S-24 στον εναέριο χώρο της Συρίας το 2015 και ξεκίνησαν οι πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων και επιτράπηκαν οι πτήσεις τσάρτερ, οι Ρώσοι ξανάρχισαν να ταξιδεύουν μαζικά στην Τουρκία.
Στους πρώτους εννέα μήνες του 2017 σύμφωνα με τα στοιχεία του ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού Rosturism, (ο οργανισμός δεν έχει δημοσιοποιήσει νεότερα στοιχεία) την Τουρκία επισκέφθηκαν 3,9 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες.

Ο αριθμός αυτό σημαίνει ότι υπήρξε αύξηση 716% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου χρόνου.

Η αύξηση αυτή συνεχίσθηκε και το 2018. Στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου την Τουρκία επισκέφθηκαν 524.000 Ρώσοι τουρίστες, πράγμα που σημαίνει ότι σημειώθηκε ετήσια αύξηση 63,9% μέσα σ ένα χρόνο όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ όπως εκτιμά η Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας την περίοδο του Μαΐου η Τουρκία κατέλαβε την πρώτη θέση ως τουριστικός προορισμός και αναμένεται να την διατηρήσει καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η Τουρκία είναι ο προορισμός του 40% των ταξιδιών που πουλάνε οι ρώσοι τουριστικοί πράκτορες αναφέρει το Vedomosti.

Ένα προηγούμενο άρθρο του russtd.com ισχυρίζεται αντίστοιχα ότι:

Ακόμη και στη χαμηλή περίοδο, η Ρωσία ήταν στα TOP 5 των βασικών εισερχόμενων αγορών της Τουρκίας, υπερβαίνοντας σημαντικά το ρεκόρ του 2017. Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2018 επισκέφθηκε τη χώρα 5,12 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, που είναι κατά 35% την ίδια περίοδο το 2017.

Στις 5 πρώτες θέσεις των εισερχόμενων αγορών της Τουρκίας περιλαμβάνονται το Ιράν (738 χιλιάδες τουρίστες, + 50% την αντίστοιχη περίοδο του 2017), τη Γεωργία (475 χιλιάδες, +3,6 τοις εκατό), τη Γερμανία (σχεδόν 417 χιλιάδες, + 36 τοις εκατό) 377 χιλ., + 16%) και τη Ρωσία.
Για την περίοδο αναφοράς από τη Ρωσία στην Τουρκία ήρθαν περισσότεροι από 231 χιλιάδες άνθρωποι (η αύξηση είναι 68%), που είναι ο σημαντικότερος δείκτης της ρωσικής αγοράς τα τελευταία τρία χρόνια. Στη συνολική ροή της Τουρκίας το μερίδιο της Ρωσίας είναι 4,52%.
Η Τουρκία δίνει επίσης προσοχή στην υψηλή δυναμική των ευρωπαϊκών αφίξεων. Εκτός από τη Γερμανία, η σημαντική αύξηση σημειώθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο (+ 42%), τις Κάτω Χώρες (+ 16%), την Αυστρία (+ 30%), το Βέλγιο (+ 24%) και τη Γαλλία (+ 32%).
Το Υπουργείο Τουρισμού της Τουρκίας βελτίωσε τις προβλέψεις του για το ξένο τουριστικό ρεύμα το 2018. Η χώρα περιμένει περίπου 40 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, οι οποίοι θα παράσχουν έσοδα 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι προσδοκίες για τη ρωσική αγορά είναι 6 εκατομμύρια άνθρωποι (το 2017, 4,7 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφθηκαν την Τουρκία).

 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια