Η ΝΔ «ΒΟΗΘΗΣΕ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Πολίτες αυτά είναι τα κόμματα που σας φανατίζουν και σας οδηγούν σε «εμφυλίους»

Αρχική » Ελλάδα » Η ΝΔ «ΒΟΗΘΗΣΕ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Όπως έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη, το πολιτικό μας σύστημα είναι κλειστό ολιγαρχικό σύστημα και δεν θέλει καμία ανάμιξη του λαού, πλην των αναγκαστικών εκλογών. Στην ουσία παίζει πάντα ένα ενδοσυστημικό θεατρικό πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων, δήθεν αντιπαραθέσεων προκειμένου να διατηρεί τους ψηφοφόρους στα κομματικά «μαντριά».

Το ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 84 παρ. 2) απαγορεύει δεύτερη πρόταση μομφής πριν παρέλθουν έξι μήνες από την προηγούμενη. Δηλαδή μέχρι τα Χριστούγεννα απαγορεύεται να υποβληθεί νέα πρόταση μομφής. Όμως μέχρι τότε θα έχει ψηφιστεί από τη βουλή η συμφωνία Τσίπρα για τα Σκόπια. Αν ήθελε λοιπόν η ΝΔ πραγματικά να μην περάσει η συμφωνία, θα κρατούσε την πρόταση μομφής να την υποβάλει την ώρα που η κυβέρνηση θα έφερνε τη συμφωνία στη βουλή και τότε θα ανάγκαζε τους ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση.

Τώρα όμως διευκόλυνε τους ΑΝΕΛ να στηρίξουν την κυβέρνηση για να υπογράψει τη συμφωνία ο Τσίπρας. Εκείνο που απλά επιδιώκει είναι να παίξει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι και να πάρει ψηφοφόρους από το κομματικό «μαντρί» των ΑΝΕΛ για να καθίσει η ίδια στην εξουσία.

Επίσης αν πραγματικά ήθελε η ΝΔ να μην περάσει η συμφωνία θα δήλωνε ρητά ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη συμφωνία αυτή, χωρίς προηγουμένως να αποφανθεί ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα (όπως θα κάνουν και οι Σκοπιανοί) και όταν έρθει στην κυβέρνηση θα φέρει τη συμφωνία ενώπιον του λαού προς κύρωση ή απόρριψη. Αντιθέτως, η ΝΔ δεν κάνει καμία κουβέντα για δημοψήφισμα και εκείνο που λέει είναι ότι το κράτος έχει συνέχεια και επομένως τη συμφωνία Τσίπρα για το Σκοπιανό θα την εφαρμόσει κανονικά.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η ΝΔ, έσπευσε να κάψει το όπλο της πρότασης μομφής που είχε και ταυτόχρονα δεν ζητάει δημοψήφισμα, αλλά ισχυρίζεται ότι η συμφωνία θα είναι ισχυρή, γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Ποιος κράτος άραγε έτσι όπως το κατάντησαν;

Μετά τα ανωτέρω, θα πρέπει να σκεφτεί ο πολίτης. Παίζουν ή όχι πολιτικό θέατρο όλα τα κόμματα;

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια