Δήλωση… «μεταμέλειας» από τον Μπαρμπαρούση

Αρχική » Ελλάδα » Δήλωση… «μεταμέλειας» από τον Μπαρμπαρούση

Τον «απόλυτο σεβασμό» του στο «Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του» εκφράζει τώρα ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, λίγες ημέρες μετά το παραλήρημά του στη Βουλή, όπου υπερβαίνοντας κάθε όριο, είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για πραξικόπημα κατά του πολιτεύματος και της κυβέρνησης.

Σε μία προφανή προσπάθειά του να ξεφύγει από την κατηγορία του κακουργήματος με την οποία διώκεται, ο βουλευτής -με δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα-, κάνει λόγο για «ατελείς λεκτικές υπερβολές» και «άτυχες εκφράσεις» που οφείλονται σε «θυμική έξαρση».

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι η «άκομψη φρασεολογία» του δεν θα πρέπει να ερμηνευθεί «ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

«Μεταμελημένος», δηλώνει ότι ανακαλεί τη φρασεολογία που υιοθέτησε στη Βουλή, όχι ως «φοβική αντίδραση», αλλά επειδή αυτό αποτελεί «ενσυνείδητη επιλογή» του. Τέλος, ισχυρίζεται ότι η κατηγορία που αντιμετωπίζει «είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου»

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ο Κ. Μπαρμπαρούσης ζήτησε σήμερα (Δευτέρα) και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Μέχρι τότε, θα παραμείνει κρατούμενος στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η δήλωση του Κ. Μπαρμπαρούση

Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης. Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια