Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣτΕ

Κοντονής: Δεκτή η παραίτηση Σακελλαρίου

Αρχική » Ελλάδα » Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος του ΣτΕ

Την παραίτησή του υπέβαλλε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νικόλαος Σακελλαρίου.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε γνωστό, από διαρροή ότι το ΣτΕ έκρινε συνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις, προκαλώντας στη συνέχεια αντιδράσεις από τους συνταξιούχους.

Σήμερα ο κ. Σακελλαρίου κάνοντας λόγο για «αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου», το οποίο όπως είπε ότι δεν μπορεί να ελέγξει και το οποίο επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Κοντονής: Δεκτή η παραίτηση Σακελλαρίου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου.

Ο κ. Κοντονής επισημαίνει ότι η παραβίαση δικονομικών κανόνων, όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων, σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.

Παραλλήλως καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως.

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια