Γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στην Καστοριά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στην Καστοριά

Η 18η Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων με θέματα που αφορούν στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2018 το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα: «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, αφενός αναδεικνύεται ο κομβικός ρόλος των Μουσείων στο διαδίκτυο, καθώς γίνονται επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων και αφετέρου προβάλλονται νέες προσεγγίσεις για  τη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας στα κοινωνικά δίκτυα μέσω της διασύνδεσης των μουσείων μεταξύ τους αλλά και με άλλους φορείς, στοχεύοντας πάντα στη  συνεχή διεύρυνση του κοινού.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς αξιοποιώντας τις σύγχρονες ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές του ανακαινισμένου Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς συμμετείχε και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οργανώνοντας εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Περιδιαβαίνοντας τη βυζαντινή Καστοριά μέσα από τους διαδραστικούς χάρτες του μουσείου».

Υπεύθυνες δράσης ήταν η κ. Ανδρομάχη Σκρέκα, προϊσταμένη ΕΦΑ Καστοριάς και η κ. Χαρά Σαρρηγιαννίδου, αρχαιολόγος ΕΦΑ Καστοριάς

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ της Κυριακή Νιάνιου από τον FLASH

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια