Συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη με εκπροσώπους των επιμελητηρίων και άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων - OlaDeka

Συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη με εκπροσώπους των επιμελητηρίων και άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των εξής επιμελητηρίων και άλλων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων: ΤΕΕ, Οικονομικό Επιμελητήριο, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε σύμπνοια και συναντίληψη για μια σειρά από ζητήματα. Ανταλλάχτηκαν απόψεις για την πορεία του εξωδικαστικού μηχανισμού και τους τρόπους επιτάχυνσης των διαδικασιών τις οποίες προβλέπει. Επίσης, έγιναν επισημάνσεις τόσο για τις πηγές ρευστότητας και τους διαθέσιμους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, όσο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των τραπεζών.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει από κοινού συνεργασία στη συζήτηση που διεξάγεται με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών στην κατεύθυνση μείωσης των «κόκκινων δανείων», τηρώντας τις κοινωνικές και παραγωγικές συντεταγμένες. Επίσης, εκφράστηκε ικανοποίηση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Οικονομίας και υπήρξε η δέσμευση να συνεχιστεί η ήδη υπάρχουσα συνεργασία.

Από την πλευρά του κ. Δραγασάκη έγινε συγκεκριμένη αναφορά στην ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Όπως σημειώθηκε από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κάτω από την «ομπρέλα» της Αναπτυξιακής Τράπεζας θα ενταχθούν χρηματοδοτικά εργαλεία που ήδη υπάρχουν, αλλά, παράλληλα, θα καλυφθούν και χρηματοδοτικά κενά που έχουν εντοπιστεί.

Ακόμα στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε ότι υπερδιπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός του έργου «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» με σκοπό να καλύψει όλες τις υποβληθείσες αιτήσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μόνιμη ομάδα υποδοχής και αξιολόγησης αιτημάτων που θα προκύπτουν από τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των υπόλοιπων κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων.

Από το ΤΕΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ.  Γιώργος Στασινός και ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ανδρεαδάκης, από το Οικονομικό επιμελητήριο συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, από το ΕΣΕΕ ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Καρανίκας και η Διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ κυρία Βάλια Αρανίτου, από τη ΓΣΕΒΕΕ ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καββαθάς και ο επιστημονικός σύμβουλος του ΙΜΕ κ. Δημήτρης Μπίμπας, από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Βερβεσος και, τέλος από της Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος συμμετείχε ο εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Δημητρίου.

Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων κ. Παναγιώτης Κορκολής, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Δημήτρης Αυλωνίτης και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria