PAL-V Liberty: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής - OlaDeka

PAL-V Liberty: Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα στο Σαλόνι της Γενεύης είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Ολλανδικής PAL-V. Και όχι δεν πρόκειται για ένα απλό concept, αλλά για το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο παραγωγής!

Το PAL-V Liberty είναι ένα διθέσιο τρίκυκλο όχημα που μπορεί να μετατραπεί σε γυροπλάνο/γυροκόπτερο μέσα σε πέντε με δέκα λεπτά.

«Το μοντέλο παραγωγής αποτελεί τη στιγμή της αλήθειας. Όλες οι απαραίτητες πιστοποιήσεις για την παραγωγή του οχήματος θα χορηγηθούν με βάση αυτό το μοντέλο παραγωγής. Είναι ένα καθοριστικό σημείο που ξεχωρίζει τους πιονέρους από τους ονειροπόλους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο CEO της εταιρείας, Robert Dingemanse.

Pal-V-Liberty-2_1

Το PAL-V Liberty ξεκίνησε ως concept πίσω στο 2008. Στα πρώτα στάδια εξέλιξης δοκιμάστηκε στο δρόμο, ενώ το 2011 έγινε και η πρώτη δοκιμαστική πτήση.

Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου Γενεύης 2018 (GIMS 2018)

Χρησιμοποιεί δύο κινητήρες αεροσκάφους της Rotax. Ο κινητήρας που το κινεί στο δρόμο αποδίδει 100 hp και του επιτρέπει να κινηθεί με ταχύτητες έως 160 km/h. Η κατανάλωση κυμαίνεται στα 7.6 l/100km και η αυτονομία του είναι στα 1.315 km. Σε λειτουργία πτήσης, ο κινητήρας που χρησιμοποιείται αποδίδει 200 hp και η μέγιστη διάρκεια πτήσης είναι 4,3 ώρες ή 500 km με ένα άτομο όμως στο κόκπιτ.

Pal-V-Liberty-2-1

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί έτσι ώστε να πληροί τις προδιαγραφές οχημάτων και αεροπλάνων που ισχύουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Airbus Vahana: Ολοκλήρωσε τις δοκιμές το αυτόνομο ιπτάμενο ταξί

Μετά το Σαλόνι της Γενεύης θα περάσει στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας πιστοποίησης, την επίδειξη συμμόρφωσης. Η εταιρεία αναμένει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το 2019 και το μοντέλο της θα είναι πλήρως πιστοποιημένο.

PAL-V-Liberty-16 Pal-V-Liberty-5-1

 

Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης Liberty Sport θα κυμαίνεται στα 399.000 δολάρια ΗΠΑ, με την εταιρεία να έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται κρατήσεις για 2.500 δολάρια. Για τους βιαστικούς πελάτες που θέλουν να αποκτήσουν το όχημα το συντομότερο δυνατό υπάρχει η έκδοση Liberty Pioneer Edition που αναμένεται να κοστίζει 200.000 δολάρια παραπάνω (599.000).

Πηγή

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria