Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πιστοποίηση στην «Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων»

(πληροφορίες – κόστος)

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πιστοποίηση στην «Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων»

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων».
          Σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θεσπίζεται σύστημα πιστοποίησης αγροτών στην «Ορθολογική χρήση γεωργικών  φαρμάκων», στόχος του οποίου είναι η προστασία της υγείας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Από την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης προκύπτει η υποχρέωση των αγροτών να  πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους  σε θέματα ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων καθώς η προμήθεια αυτών των σκευασμάτων μπορεί να γίνεται μόνο από κατόχους αυτής της πιστοποίησης.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς και ειδικότερα το πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαθέτει, ανακοινώνει ότι είναι σε εξέλιξη η   υποβολή αιτήσεων των αγροτών ώστε να συμμετάσχουν στις υποχρεωτικές από το Νόμο εξετάσεις πιστοποίησης.
Διευκρινίζεται ότι:
–  η διαδικασία υποβολής αιτήσεων παραμένει συνεχώς ανοικτή,
– με την συμπλήρωση ενός ελάχιστου αριθμού αιτήσεων (10 αιτήσεις) οι υποψήφιοι θα καλούνται άμεσα να συμμετάσχουν  σε εξετάσεις πιστοποίησης.
Το συνολικό κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 35,00€ (25,00€ παράβολο προς το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 10,00€ το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις).
Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν από το Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς καθημερινά από τις 8:30 έως τις έως τις 15:00 στο τηλέφωνο 2467025388.

Για το Κε.Δι.Βι.Μ 2 της
Κοινωφελούς Επιχείρησης

Μέλλιος Παναγιώτης
Διευθυντής

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια