ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεωρούμε επίκαιρο το μήνυμα των αγώνων των γυναικών, όταν το 1857 εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωναν στους δρόμους της Νέας Υόρκης, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μικρότερο ωράριο και ίσα μεροκάματα με τους άνδρες.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου έχουμε ένταση φαινομένων ανισότητας, δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα υπέρ της ισότητας των φύλων διεκδικώντας μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, βία και εκμετάλλευση των γυναικών και αγωνιζόμαστε κατά του νεοφιλελευθερισμού που γεννά τα φαινόμενα ανισότητας.

 Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο των γυναικών στην ζωή, μακριά από  στερεότυπα και μοντέλα αισθητικού ελέγχου και απαιτούμε το δικαίωμα σε μια δημόσια παιδεία που θα στηρίζεται και θα προάγει τις αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων.

Συμμετέχουμε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα κινήματα αλληλεγγύης, τις γυναικείες οργανώσεις και ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μία κοινή αγωνιστική δράση με τα εργατικά και φεμινιστικά κινήματα άλλων χωρών.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια