Υπόθεση Novartis: Το μυστήριο με τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα ψευδώνυμα «Μάξιμος» και «Κατερίνα»

Πολάκης: «Στην Ελλάδα από τα 320 δισ. δημοσίου χρέους, τα 85 δισ. είναι από μαύρο χρήμα στην Υγεία»

Αρχική » Ελλάδα » Υπόθεση Novartis: Το μυστήριο με τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα ψευδώνυμα «Μάξιμος» και «Κατερίνα»

«Φωτιά» έχουν βάλει στο πολιτικό σκηνικό με τα όσα είπαν οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες, με τους εμπλεκόμενους πολιτικούς να κάνουν λόγο για «κουκουλοφόρους». Με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», αναφέρονται οι δύο εκ των τριών μαρτύρων.

Οι μάρτυρες με τα ψευδώνυμα έδωσαν καταθέσεις που κατά πολλούς δεν παραπέμπουν σε «απλούς οδηγούς», αλλά σε άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Πολλοί λένε μάλιστα ότι γνωρίζουν καλά τον χώρο του φαρμάκου και εικάζουν ότι μπορεί να πρόκειται ακόμη και για άτομα που δρουν στη βάση του ανταγωνισμού προς τη Novartis.

Οι καταθέσεις των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» αλλά και του τρίτου μάρτυρα κάνουν λόγο ακόμη και για βαλιτσάκι με ροδάκια το οποίο μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και περιείχε μοβ, κίτρινα και πράσινα χαρτονομίσματα. Γίνεται λόγος στις ίδιες καταθέσεις για λεφτά σε σακούλες και σε κίτρινους φακέλους, για μια διαφημιστική εταιρεία, αλλά και μαύρο χρήμα χέρι με χέρι.

Τα ποσά που έχουν αναφερθεί από τους μάρτυρες με ψευδώνυμο είναι άλλοτε 100.000, άλλοτε 120.000 (που μπήκαν σε σακάκι) και άλλοτε 1.000.000 ευρώ.

Π. Πολάκης: «Στελέχη της Novartis που τα έχουν πάρει και «κελαηδούν» είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με δηλώσεις του αποκάλυψε πως ι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis είναι πρώην στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν με πλουτισμό τον οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, υποστήριξε.

«Τι είναι, από τον Άρη ήρθαν;», διερωτήθηκε ειρωνικά ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος: «Δεν είναι αγαθά παιδιά, βρήκαν τον πλουτισμό, τους πίεσαν και κελάηδησαν».

«Είμαι ενημερωμένος» παραδέχθηκε ο κύριος Πολάκης, αποδίδοντας όμως την ενημέρωσή του αυτή στο ότι είναι… γιατρός και τα ξέρει αυτά από χρόνια, ενώ υποστήριξε πως τα έχει άλλωστε καταγγείλει αυτά από καιρό στη Βουλή.

«Φάρμακα της Novartis εκτόπισαν άλλων εταιρειών με διαδικασίες αθέμιτου ανταγωνισμού», είπε για να αποδείξει ότι αυτό ήταν γνωστό σε όλους.

«Τον κύριο Τσοχατζόπουλο, συγγενείς του που παίρνανε μίζες, δεν τον δώσανε;

Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει, πρέπει να είσαι πιο σεμνός και ταπεινός και όχι να απειλείς με μηνύσεις. Την αξιοπιστία των μαρτύρων την έκρινε η δικαιοσύνη», είπε ο κύριος Πολάκης, ενώ δεν δίστασε να παραλληλίσει την υπόθεση με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι μάρτυρες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είπε, είναι προστατευόμενοι γιατί είναι πρώην στελέχη της οργάνωσης, που γνωρίζουν τη δομή από μέσα.

«Η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές, έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και τολμάτε να μου λέτε εμένα, ότι εμείς τους σκίσαμε;», διερωτήθηκε επίσης με ειρωνεία, υποστηρίζοντας πως «εδώ και δύο χρόνια, έχω αποδείξει με στοιχεία ότι στην Ελλάδα από τα 320 δισ. δημοσίου χρέους, τα 85 δισ. είναι από μαύρο χρήμα στην Υγεία».

«Ξέρετε τι άλλα πράγματα θα βγουν ακόμα;», «υποσχέθηκε» τέλος, ο κύριος Πολάκης.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια