Τσίπρας: Για πρώτη φορά στο 1% του ΑΕΠ οι επενδύσεις για την έρευνα

Στο 1% του ΑΕΠ φτάνουν για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

Αρχική » Ελλάδα » Τσίπρας: Για πρώτη φορά στο 1% του ΑΕΠ οι επενδύσεις για την έρευνα

Στο 1% του ΑΕΠ φτάνουν για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

Στο βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού ακούγεται ότι «η έρευνα μας αφορά όλους» γιατί «αυτό που ανακαλύπτουν οι λίγοι, το χρειαζόμαστε οι πολλοί».

«Το τέλος της κρίσης περνά από την οικονομία της γνώσης», αναφέρει στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κωνσταντίνος Φωτάκης.

«Μερικά από τα καλύτερα μυαλά της γενιάς μου αναγκάστηκαν να φύγουν», λέει μια από τις γυναίκες που εμφανίζονται στο βίντεο και προσθέτει «δημιουργήσαμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να επιστρέψουν. Και επιστρέφουν»

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα, φθάνουν το 1% του ΑΕΠ.

Η κυβέρνηση δίνει κίνητρα για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό μέσω του Ιδρύματος Ερευνας και Καινοτομίας με χρηματοδότηση 240 εκατ. ευρώ.

Δημιουργούμε 1.100 νέες θέσεις ερευνητών σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.

Στηρίζουμε τις καινοτόμες επιχειρήσεις:

με το Ταμείο Επενδυτικών Συμμετοχών
με κίνητρα επενδύσεων
με φοροαπαλλαγή για ερευνητικές δαπάνες
Μέσα από το πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» για τη συνεργασία καινοτόμων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, εκταμιεύονται 394 εκατ. ευρώ.

Η έρευνα τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας καθώς η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της Ιατρικής του μέλλοντος με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Εξατομικευμένης Ιατρικής για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Παράλληλα, εισάγεται η προηγμένη τεχνολογία στην αγροδιατροφή για τα εθνικά μας προϊόντα.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια