Τι είπαν Παυλόπουλος-Μοσκοβισί για ελάφρυνση χρέους και έξοδο από μνημόνια

Αρχική » Ελλάδα » Τι είπαν Παυλόπουλος-Μοσκοβισί για ελάφρυνση χρέους και έξοδο από μνημόνια

«Έρχομαι σε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

 Επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και πως διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα και μάλιστα με καλές συνθήκες.

Ακόμη, ανέφερε ότι έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι παραμένουν δύο ζητήματα: η επίβλεψη μετά το πρόγραμμα και το χρέος.

Αναφορικά με το πρώτο ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για την έξοδο και τη στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο.

Όσον αφορά το χρέος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειες (για ελάφρυνσή του).

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον επίτροπο για τη συμβολή του, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως επισήμανε, αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας.

Τέλος, εξήρε τη συμβολή του στην Ευρωζώνη, τόνισε ότι δικαιώνεται ως προς τις θέσεις του και συμπλήρωσε ότι είναι ανάγκη να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα και να ξεκινήσουμε πολιτικές ανάπτυξης.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια