Η κατάθεση για τον Αβραμόπουλο και τα εμβόλια

Αρχική » Ελλάδα » Η κατάθεση για τον Αβραμόπουλο και τα εμβόλια

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του προστατευόμενου μάρτυρα με το ψευδώνυμο Μάξιμος Σαράφης, ο οποίος στις 12 Ιανουαρίου πέρασε την πόρτα της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.

Στην κατάθεση του μάρτυρα για το σκάνδαλο της Novartis που δόθηκε στις 12/1/2018, αναφέρεται πως ο Αβραμόπουλος διακινούσε χρήματα μέσω της εταιρείας του Κυριάκου Γριβέα, που φέρει την ονομασία CIP, αναφέροντας ως παράδειγμα πως για να προβληθεί μια συνέντευξη Τύπου πραγματικής αξίας 5.000 ευρώ η τιμή ανέβαινε στα 30.000 ευρώ.

«Το 2008 και 2009 ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Καραμανλή για προμήθεια εμβολίων. Από τη μίζα που εισπράχθηκε, δωροδοκήθηκαν και οι κ.κ. Παπαδημητρίου και Καλογερόπουλος. Ένας τρόπος ξεπλύματος ήταν η υπερτιμολόγηση εκδηλώσεων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας μέσω του κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλου, που ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου. Επίσης, μέσω του Γριβέα γινόταν υπερτιμολογημένες συνέργιες του ΕΣΔΥ», αναφέρει ο μάρτυρας στην κατάθεσή του και προσθέτει πως ο κ.Φρουζής ζητούσε 200.000 ευρώ από τη μαμά εταιρεία για την εύνοια του υπουργού.

Δείτε την κατάθεση του μάρτυρα αναφορικά με τον κ. Αβραμόπουλο που αποκαλύπτει το zougla.gr.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια