Ετήσια γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας του συλλόγου Σαμαριναίων

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ετήσια γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας του συλλόγου Σαμαριναίων

H ετήσια γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας του συλλόγου Σαμαριναίων Ν. Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε   την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.30 π.μ στο ξενοδοχείο Τσάμης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Ματούλα Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργους Ορεστικού κ. Αναστάσιος Ξανθόπουλος και εκπρόσωποι του Δ.Σ της Φιλοπτώχου. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πατέρας Γεώργιος.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ Μιχάλης Πλίτσης έκανε ένα μικρό απολογισμό των δραστηριοτήτων της περασμένης χρονιάς  και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του συλλόγου καλή χρονιά και επίσης,  όπως ο σύλλογος συνεχίσει τις δράσεις του και το 2018.
Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι του συλλόγου Αικατερίνη Κράγια και Αδάμ Κωνσταντίνος, καθώς και οι παρελάσαντες στο Μεσολόγγι.

Ακολούθησε ο παραδοσιακός  Τρανός χορός ” Τσιάτσιος” της Σαμαρίνας από τα μέλη του συλλόγου και τα μέλη του συλλόγου συνέχισαν με  παραδοσιακούς  χορούς της Σαμαρίνας

Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση παράλληλα υπείχε και θέση Γενικής Συνέλευσης , η οποία ομόφωνα ανανέωσε την θητεία του απερχομένου Δ.Σ για μία ακόμη διετία, ενώ εξέλεξε και τους αντιπροσώπους του συλλόγου στην πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων.

DSCN8678

DSCN8685

DSCN8695

 

 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια