Συνάντηση Τσίπρα – επενδυτών στο Νταβός

Αρχική » Ελλάδα » Συνάντηση Τσίπρα – επενδυτών στο Νταβός

Με δύο διαδοχικές συναντήσεις με επενδυτές, ξεκίνησε το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός της Ελβετίας, όπου πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

O κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ελληνοαυστραλόαμερικανό επενδυτή Άντριου Λιβέρης και τον διευθύνοντα σύμβουλο της βελγικής εταιρείας Delhaize, Ντικ Μπόερ.

Το χιόνι που τη Δευτέρα απέτρεψε ηγέτες ακόμα και από το να προσεγγίσουν το Νταβός ακόμα και με ελικόπτερα, δεν στάθηκε εμπόδιο για την ελληνική αποστολή να συνεχίσει ακάθεκτη τον προορισμό της.

«Θύμα» του μεγάλου μποτιλιαρίσματος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Νταβός και εντός τειχών της πόλης εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων αυτές τις μέρες που διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, έπεσε ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αποστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προσέλευσή του στην ελβετική πόλη νωρίς το απόγευμα, η κυβερνητική αποστολή «έπεσε» πάνω σε μια ακίνητη «ουρά» μερικών χιλιομέτρων που σχημάτιζαν τα οχήματα που προσέρχονταν στο Νταβός, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφύγει καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματός του, να συνεχίσει πεζή μαζί με την αποστολή, την πορεία περίπου 2 χιλιομέτρων που απέμενε μέχρι τον προορισμό τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Φόρουμ, συνεχίζοντας το πρόγραμμά του και πάλι με τα πόδια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια