Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του ΠΑΣ Λεύκης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του ΠΑΣ Λεύκης

Με την γνωστή επιτυχία, που οφείλεται αφενός στον εθελοντισμό των φίλων και μελών και αφετέρου στην διάθεση και στήριξη των συγχωριανών μας, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις του ΠΑΣ ΛΕΥΚΗΣ!

Η αρχή έγινε, όπως το πατροπαράδοτο έθιμο ορίζει, με την αναβίωση των τσιγαρίδων στις 23 Δεκεμβρίου. Όπως μεταφέρεται το έθιμο από γενιά σε γενιά, τα γουρουνόπουλα που η κάθε οικογένεια έτρεφε στο σπίτι της, σφαγιάζοντας την προπαραμονή των Χριστουγέννων (στις 23 του Δεκέμβρη) και το γεγονός εορτάζονταν με το βράσιμο των «τσιγαρίδων» ή αλλιώς «τζουμερίνγκες» όπως λέγονται στην τοπική ντοπιολαλιά!

Την σκυτάλη πήρε το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο παιδικό πάρτι στις 31 του Δεκέμβρη, όπου ο ΠΑΣ ΛΕΥΚΗΣ αναλαμβάνει να αποχαιρετήσει την χρονιά που φεύγει με παιδικά χαμόγελα και φωνές. Εκτός από τα παιχνίδια και τον μπουφέ, ο Άγιος Βασίλης, που για εφέτος ήταν γένους θηλυκού (ευχαριστούμε θερμά την Βιβή Ναβάκου για την προσφορά της) μοίρασε δωράκια σε όλα τα παιδιά του χωριού μέχρι την ηλικία των 12 ετών!

Τέλος, οι εκδηλώσεις μας έκλεισαν με τα παραδοσιακά κάλαντα, λίγες ώρες μόνο πριν την έλευση του νέου χρόνου. Γυρίζοντας πόρτα-πόρτα όλα τα σπίτια του χωριού, με πρωτοστάτη τον βενιαμίν μας Χάρη Λυσίτση, το ΔΣ και άλλα μέλη του συλλόγου μας τραγούδησαν τα κάλαντα συνοδεία της αυτοδημιούργητης μας ορχήστρας και γίνανε ένα με τους συγχωριανούς μας ανταλλάσοντας ευχές και οικογενειακές στιγμές!

Για άλλη μια χρονιά όλα κύλησαν υπέροχα και γιορτάστηκαν τόσο τα Χριστούγεννα όσο και η Πρωτοχρονιά έτσι όπως κάθε χρόνο γίνεται, φέρνοντας όλο το χωριό κοντά και γεμίζοντας χαμόγελα σε όλους. Και του χρόνου λοιπόν, με υγεία, ομόνοια, σύμπνοια, αγάπη και πρόοδο στους απανταχού Λευκιώτες!

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

 

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια