ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: «Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ» - OlaDeka

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ: «Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ»

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς για το Φυσικό Αέριο σε 5 δηλώσεις – Video – Από Καρυπίδη, Σταθάκη, Τελιγιορίδου, Αγγελή και Αντωνίου

Καρυπίδης: «Η Δυτική Μακεδονία θα φτιάξει δίκτυα πολύ νωρίτερα από εκείνες τις περιφέρειες που απ΄το 13 είχαν διασφαλίσει μέσα απ’ τα δικά τους επιχειρησιακά προγράμματα, αυτό που λεγόταν, η πρώτη φάση οι 18 πόλεις, να χουν πρόσβαση σ’ αυτό το αγαθό, όταν η Δυτική Μακεδονία απουσίαζε όχι μόνο από εκείνες τις πρωτοβουλίες αλλά δεν είχε περάσει ποτέ, κανένα πολιτικό πρόσωπα την πόρτα της ΔΕΠΑ και της ΔΕΔΑ, για να πει τη λέξη αέριο για τη Δυτική Μακεδονία.»

Σταθάκης: «Ο σχεδιασμός, μέχρι τότε βρισκόταν και έπαιρνε υπόψιν του, την παλιά συμφωνία που είχε ο TAP το οποίο δεν είχε αρκετές εξόδους, για τη Βόρεια Ελλάδα. Μετά από την επαναδιαπραγμάτευση συμφωνίας με τον TAP, πετύχαμε δύο πράγματα.Να  υπάρξουν τρία νέα σημεία εξόδου του TAP, εκ των οποίων τα δύο στην Δυτική Μακεδονία, Πτολεμαΐδα και Καστοριά και δεύτερον να υπάρξουν τριπλάσια ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, 32 εκατομμύρια έναντι 11 εκατομμυρίων.»

Τελιγιορίδου: «Οφείλουμε όλοι μας να συγχαρούμε τον Περιφερειάρχη μας, τον κύριο Καρυπίδη που μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια,πήρε αυτό το αίτημα που υπήρχε εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την περιοχή μας και το έκανε πράξη.»

Αγγελής: «Θα ήταν κύριε Υπουργέ, οξύμωρο το σχήμα, ο αγωγός TAP να διέρχεται από τη Δυτική Μακεδονία, κατά 60 χλμ. από το Δήμο Καστοριάς και να μην διασφαλίσουμε τώρα το αυτονόητο.»

Αντωνίου: «Χαιρετίζω, φυσικά και ασπάζομαι και συμφωνώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί και σύντομα κύριε Υπουργέ, αυτά που μας εξαγγείλατε»

 

Η Ομιλία Δημάρχου Καστοριάς κατά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη,

Επίσημοι προσκεκλημένοι,

Επιτρέψτε μου, καταρχήν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, για την άμεση ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο και με τον πλέον επίσημο τρόπο να ξεκαθαρίσετε το θέμα, για την προοπτική παροχής φυσικού αερίου στην ακριτική περιοχή μας.

Θα ήταν οξύμωρο το σχήμα, ο αγωγός ΤΑΠ να διέρχεται από την Δυτική Μακεδονία και κατά 60km και πλέον από τον Δήμο Καστοριάς και να μην διασφαλίσουμε ΤΩΡΑ το αυτονόητο.

Το θέμα κυριαρχεί χρόνια τώρα στις επιδιώξεις της τοπικής κοινωνίας και στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει παρέλθει δεκαετία και πλέον όταν το θέμα εισήχθη με την διαδικασία της επίκαιρης ερώτησης στο κοινοβούλιο, με την ιδιότητά μου Βουλευτού.

Ακολούθησαν αντίστοιχες παρεμβάσεις, θεσμικού χαρακτήρα, από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους αλλά και σήμερα το θέμα απασχολεί τόσο την κ. Τελιγιορίδου όσο και την κ. Αντωνίου.

Το θέμα της διέλευσης του αγωγού ΤΑΠ έχει αναθερμάνει το ενδιαφέρον και επ’ αυτού προσδιορίσθηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη.

Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και Κύριοι

Τα λόγια έρχονται και παρέρχονται, τα έργα όμως μένουν και οι επόμενες γενιές επιδοκιμάζουν πρωτοβουλίες ή αποδοκιμάζουν παραλείψεις και αστοχίες.

Η σημερινή παρουσία σας είναι σημαντικό γεγονός, θα είναι κορυφαίο γεγονός εάν και εφόσον η πολιτική απόφαση για την παροχή φυσικού αερίου θέσει τις προϋποθέσεις στον Δήμο Καστοριάς:

  • Της δαπάνης
  • Του χρονοδιαγράμματος
  • Του σχεδιασμού

Είμαι βέβαιος ότι κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Εμείς εδώ στην Καστοριά επιζητούμε τον ΟΡΘΟ ΛΟΓΟ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και με βάση αυτά δημιουργούμε αποδεικνύοντας ότι όσα λέγονται μπορούν να υλοποιηθούν.

Τώρα είναι η ώρα, ευκαιρία να πούμε και να αποδείξουμε:

  • Ότι το ενδιαφέρον για την περιφερειακή ανάπτυξη σηματοδοτεί την ανάπτυξη της πατρίδας μας
  • Ότι η κοινωνική πολιτική δεν εκφράζεται μόνο με εισοδηματική πολιτική ατομικού χαρακτήρα αλλά με έργα υποδομής με κοινωνικό αντίκρισμα.
  • Ότι πάνω από την ευημερία των αριθμών είναι η ευημερία των ανθρώπων και ειδικότερα των ακριτικών μας περιοχών, όπως η Καστοριά.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria