Βίντεο δείχνει τον Ζ.Ζάεφ να δωροδοκείται – Πιέσεις για να ακυρώσει το δημοψήφισμα αν υπάρξει συμφωνία

Αρχική » Ελλάδα » Βίντεο δείχνει τον Ζ.Ζάεφ να δωροδοκείται – Πιέσεις για να ακυρώσει το δημοψήφισμα αν υπάρξει συμφωνία

Βίντεο δείχνει τον Ζ.Ζάεφ να δωροδοκείται το οποίο εμφανίστηκε λίγο μετά την ανακοίνωση από τον Σκοπιανό πρωθπουργό για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε περίπτωση εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Κατηγορείται για σκάνδαλο δωροδοκίας, μια υπόθεση η οποία τον κυνηγάει από την εποχή που ήταν δήμαρχος στην Στρούμιτσα.

Εμφανίστηκε χθες ενώπιον δικαστηρίου όπου κατηγορείται ότι έλαβε 160.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Ιβάν Νικολόφ Σακαβάλιεφ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Το σκάνδαλο δωροδοκίας απειλεί τον ίδιο και την εύθραυστη κυβέρνησή του εν μέσω διαπραγματεύσεων και αδυνατίζει κατά πολύ την θέση του και την αξιοπιστία του όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό

Όμως ο χρονισμός πάνω στον οποίο εμφανίστηκε το βίντεο αυτό και η εμμονή του για δημοψήφισμα δείχνουν να συνδέονται.

Όπως είναι γνωστό οι Αμερικανοί θέλουν λύση άμεσα αδιαφορώντας αν αυτή θα είναι εις βάρος της Ελλάδας. Τώρα όμως τους προέκυψε και νέο πρόβλημα το οποίο ήταν η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Ζ.Ζάεφ.

Αυτό το δημοψήφισμα οι Αμερικανοί δεν θέλουν να γίνει.

Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ και θα μεταδοθεί την Τρίτη είπε:

«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας»..

Αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, ο κ. Πάιατ τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Όπως γίνεται κατανοητό για τους Αμερικανούς η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι ψύχωση πλέον και δεν θα δεχθούν κάποιον Ζαέφ, ή έναν ελληνικό λαό ή έναν σκοπιανό λαό (ο πρώτος δίκαια ο άλλος γιατί έτσι μεγάλωσε) να τους καταστρέψει τα σχέδια τους.

Είναι όμως έτσι; Την Κυριακή ο ελληνικό λαός θα δώσει μια ηχηρότατη απάντηση που πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να την αγνοήσουν.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια