Πριν από τον Αύγουστο 2018 η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ΠΡΙΝ

Δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις

Αρχική » Ελλάδα » Πριν από τον Αύγουστο 2018 η συζήτηση για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους ΠΡΙΝ

Με ιδιαιτέρως θετικά λόγια μίλησε για την εξέλιξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων, στο πλαίσιo της Συνόδου Κορυφής One World στο Παρίσι, στην οποία συμμετέχει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με περισσότερους από 50 διεθνείς ηγέτες, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι «στον σωστό δρόμο». Η Ελλάδα, τόνισε, «πετυχαίνει και μάλιστα υπερβαίνει τους δημοσιονομικούς στόχους» και «είναι καθ’ οδόν προς την επίτευξη του στόχου του 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση, μίλησε για «ισχυρή προσήλωση» και «εποικοδομητική στάση» των ελληνικών αρχών. Η εφαρμογή των προαπαιτούμενων είναι «εν εξελίξει» και «είναι εφικτό να έχουμε μία ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης».

Σχετικά με τη διαδικασία εξόδου από το μνημόνιο τον επόμενο Αύγουστο και τη διάδοχη κατάσταση, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι «θα συζητηθεί μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης». Επανέλαβε ότι τα περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα συζητηθούν πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, «όπως έχει συμφωνηθεί στο Eurogroup», στη βάση των αποφάσεων του σώματος για βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ελάφρυνση χρέους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

kathimerinh

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια