Κοιμητήρια Καστοριάς :150 Ευρώ Θα Πληρώνεται Ο Κάθε Χώρος Από 1/1/18 Για Το Κοιμητήριο Των Αγίων Πάντων

nekrotafeia-kastorias
Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Κοιμητήρια Καστοριάς :150 Ευρώ Θα Πληρώνεται Ο Κάθε Χώρος Από 1/1/18 Για Το Κοιμητήριο Των Αγίων Πάντων

  Μείζον κοινωνικό ζήτημα αποτελεί εδώ και χρόνια η ανεπάρκεια χώρων ταφής στο νεκροταφείο Καστοριάς. Μάλιστα, οι τάφοι έφτασαν μέχρι τη νησίδα, δημιουργώντας μακάβρια εικόνα στον κάθε επισκέπτη που θα διαβεί τη Γράμμου. Οι συγγενείς των αποβιωσάντων δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το θάνατο προσφιλών τους ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα να κάνουν και αγώνα δρόμου για να βρουν το τελευταίο τους καταφύγιο. Είναι γεγονός ότι υπάρχει πλέον κορεσμός στο χώρο και επιτακτική ανάγκη να γίνει μεταφορά από το νεκροταφείο των Αγίων πάντων σε άλλο σημείο ταφής.

Κάλεσμα από τον δήμο Καστοριάς για την εκταφή των οστών

Το θέμα των κοιμητηριών έφερε  ξανά στο προσκήνιο η  Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας  κ. Μαλαματή Αντωνίου,με δηλώσεις  της ανάφερε   ότι, «Ο κανονισμός που ισχύει για τα κοιμητήρια  μέχρι  τις  31 -12 -2017 είναι ότι  δεν θα πληρώνεται ο χώρος των κοιμητηριών ,όμως από  τις 1/1/18 ο χώρος θα πληρώνεται με το ποσό των 150 ευρώ ανά μνήμα.

«Για το 2017 δεν πληρώνουμε τίποτα για τις εκταφές. Ξεκινήσαμε από  το κοιμητήριο της Καστοριάς  γιατί το πρόβλημα είναι μεγάλο, προκειμένου να μπει μια σειρά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αφήνουμε τον νέο χώρο στέγασης των κοιμητηρίων,  έργο το οποίο προχωρά πάρα το γεγονός ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Οι ρυθμίσεις του κανονισμού είναι πολλές, βάζει όμως τάξη στην υπάρχουσα κατάσταση, και θα ισχύσει από 1/1/2018.Παρακαλουνται  οι συγγενείς να ταχτοποιήσουν τα ζητήματα  που εκκρεμούν,  ώστε από την νέα χρονιά να ξεκινήσει η πληρωμή του χώρουΑπευθύνουμε θερμή παράκληση να επισπευσθούν οι διαδικασίες από τους ανθρώπους που έχουν χρόνια νεκρούς στα νεκροταφεία», κατέληξε η αντιδήμαρχος.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια