Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για τον χειμώνα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Σε ετοιμότητα η Π.Ε. Καστοριάς για τον χειμώνα

Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις πρόληψης  για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, 2017-2018, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  14 Νοεμβρίου 2017, στο γραφείο   του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε διεξοδική ενημέρωση για τα βασικά σημεία του μνημονίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, τέθηκαν τα όρια αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων όλων των φορέων και συζητήθηκε η επάρκεια υλικών αγαθών και μέσων (πετρέλαιο, αλάτι, ετοιμότητα μηχανημάτων).  Παράλληλα δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τον άρτιο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ κατέστη δεδομένη η αλληλοκάλυψη των φορέων σε περίπτωση αδυναμίας αντιμετώπισης μιας ενέργειας από ένα εξ αυτών. Επίσης, για πρώτη φορά, κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι εκπρόσωποι των τοπικών οργανισμών εγγείων βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) που δραστηριοποιούνται στα όρια της Π.Ε. Καστοριάς για θέματα που αφορούν την καλή λειτουργία εγγειοβελτιωτικών έργων αρμοδιότητάς τους (στραγγιστικά δίκτυα, τάφροι, αντλιοστάσια καθώς και αρδευτικά δίκτυα, κ.λπ).Τέλος, τονίστηκε η συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων αλλά  και η συνδρομή των ίδιων πολιτών, οι οποίοι μπορούν να συνεισφέρουν, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού, στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Ο κ. Αδαμόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, τονίζοντας πως η Π.Ε Καστοριάς θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο έργο της, όταν αυτό απαιτηθεί.

Στη συνεδρίαση, η οποία έγινε υπό την προεδρία του κ. Αδαμόπουλου,  συμμετείχαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι,   εκπρόσωπος του  15ου ΣΠ/XVΜΠ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής και του Νοσοκομείου, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ, εκπρόσωποι της Αστυνομίας & της Δ.Ε.ΔΔΗ.Ε.,  ο Αερολιμενάρχης Καστοριάς, η Διευθύντρια Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας,  εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑ Οδού Α.Ε., υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού καθώς και  εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ και  των εθελοντικών οργανώσεων της Πολιτικής Προστασίας

asopp2017 bsopp2017

 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια