Με «ματωμένα Χριστούγεννα» απειλεί και φέτος το Ισλαμικό Κράτος

Νέο μήνυμα τρόμου από τους τζιχαντιστές που απειλούν με τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου στη Δύση

Αρχική » Κόσμος » Με «ματωμένα Χριστούγεννα» απειλεί και φέτος το Ισλαμικό Κράτος

Με μία σειρά από ανατριχιαστικές φωτογραφίες, που θυμίζουν ταινίες τρόμου β΄διαλογής, οι φανατικοί Ισλαμιστές απειλούν να αιματοκυλήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

 Χρησιμοποιώντας τους γνωστούς δίαυλους ιντερνετικής επικοινωνίας, οι τζιχαντιστές κάνουν σαφείς τις προθέσεις τους, καλώντας του “μοναχικούς λύκους” τους να βάψουν με αίμα τις “γιορτές των Σταυροφόρων”.

Ανάμεσά τους, μία φωτογραφία ενός Άγιου Βασίλη δίπλα σε ένα κουτί με εκρηκτικά να στέκεται μπροστά από την Times Square στη Νέα Υόρκη, με τον τίτλο “Θα συνατηθούμε τα Χριστούγεννα… σύντομα”.

Από τις απειλές τους δεν λείπουν φυσικά ούτε οι μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Εξαπολύωντας απειλές στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά και με κεντρικό… σύνθημα “σύντομα στις διακοπές σας”, οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν φωτογραφίες από την εορταστικά φωταγωγημένη Regent Street στο Λονδίνο, καθώς και από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, όπου διακρίνεται και μία χριστουγεννιάτικη αγορά.

Και επειδή πρωτίστως τα Χριστούγεννα είναι θρησκευτική γιορτή των Χριστιανών, από το “στόχαστρό” τους δεν ξέφυγε ούτε το Βατικανό. Στην τελευταία τους προπαγανδιστική αφίσα απεικονίζουν έναν τρομοκράτη με στολή ποραλλαγής και μία ρουκέτα να παρακολουθεί από απόσταση την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, τονίζοντας ότι από τις επιθέσεις “δεν θα εξαιρεθούν ούτε νέοι, ούτε ηλικιωμένοι, ούτε γυναίκες”.

Σημειώνεται ότι οι αρχές στη Δύση βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση και συναγερμό για τρομοκρατικές επιθέσεις. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από την περυσινή επίθεση στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Βερολίνου με φορτηγό, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους δεκάδες αθώοι άνθρωποι.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια