Κοινωνικό Ιατρείο: Ξεκινά τις επόμενες ημέρες στην Καστοριά μια νέα δομή για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Κοινωνικό Ιατρείο: Ξεκινά τις επόμενες ημέρες στην Καστοριά μια νέα δομή για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στη δημιουργία ενός  διευρυμένου δικτύου αλληλεγγύης που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προέκυψαν από τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας και κατ’ επέκταση και η  περιοχή μας, προχώρησε ο Δήμος Καστοριάς ιδρύοντας  τις επόμενες ημέρες στο χώρο του το κτίριο του πρώην Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στην περιοχή Τσαρδάκι, κοινωνικό ιατρείο ανταποκρινόμενος στα κελεύσματα της εποχής.

Πρόκειται για μια  κοινωνική δομή η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων και απόρων δημοτών και κατοίκων της πόλης.

 «Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες, ώστε να μπορέσουν να φιλοξενηθούν το Κοινωνικό Ιατρείο, το Επιδημιολογικό Κέντρο, οι σύλλογοι Α.με.Α. και οι υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου.  Στην παρούσα φάση οι εργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και το αμέσως  επόμενο διάστημα  θα ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου», δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής.

Δωρεάν υπηρεσίες σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας

Σκοπός μας είναι, όπως τόνισε ο κ. Αγγελής, να προσφέρονται πλήρεις ιατρικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε δημότες που χρήζουν ανάγκης, με προτεραιότητα σε άνεργους και ανασφάλιστους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, σε ηλικιωμένους και μέλη των ΚΑΠΗ και στους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αξίζει να  αναφερθεί ότι στο εν λόγω κτίριο έχει εγκατασταθεί και η δομή “Βοήθεια στο Σπίτι”  όπου σκοπός της είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης, νοσηλευτικής και οικιακής βοήθειας σε ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, άτομα που πάσχουν από ψυχικές νόσους, όσους διαβιούν στα όρια της φτώχιας και σε όσους χρειάζονται βοήθεια γενικότερα. Το σημαντικό πάντως είναι ότι  ήδη έχει εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ η πρόσληψη ενός ιατρού, με την ειδικότητα της γενικής ιατρικής. Μάλιστα θα δημοσιευτεί άμεσα και η προκήρυξη έτσι να στελεχωθεί με ανθρώπινο δυναμικό το Κοινωνικό Ιατρείο.«Μέλημα μας να  δημιουργηθεί μια σύγχρονη μονάδα, στην οποία θα μπορούν να βρουν επίλυση σε ιατρικά θέματα οι συμπολίτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν θέματα  υγείας, αλλά και οικονομικά προβλήματα», ενημέρωσε ο κ. Αγγελής.

Πέρα από τα παραπάνω  επιπλέον  στο κτίριο του πρώην του ΚΠΕ, θα λειτουργήσει και παράρτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καστοριάς, όπου θα εξυπηρετούνται οι ωφελούμενοί του. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι πως η πιστοποιημένη κουζίνα που βρίσκεται στο χώρο και διαθέτει όλα τα εργαλεία από την παλιά Πρόνοια, θα λειτουργήσει και πάλι προς όφελος των οικονομικά αδυνατών δημοτών, όπου θα τους παρέχεται ενίσχυση μέσω γευμάτων.

Προσπαθούμε με ό,τι μέσα διαθέτουμε να προσφέρουμε προς το όφελος της τοπικής κοινωνίας

«Πιστεύω πως μέσω και αυτής της δομής, θα εκφραστεί προς τους δημότες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έννοια της αλληλεγγύης. Οι εποχές που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολες, και ο  Δήμος Καστοριάς βρίσκεται μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ωστόσο προσπαθούμε με ό,τι μέσα διαθέτουμε να προσφέρουμε προς το όφελος της τοπικής κοινωνίας», κατέληξε ο δήμαρχος Καστοριάς.

Πάντως, η κίνηση της δημοτικής αρχής ανοίγει μια χαραμάδα αισιοδοξίας μέσα στη σκοτεινιά της κρίσης και την περιρρέουσα μιζέρια, αναδεικνύοντας συναισθήματα, όπως η αλληλεγγύη και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας.

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια