Καστοριά: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Καστοριά: Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές

Σε ένα περίπου μήνα έρχονται οι διακοπές των Χριστουγέννων και κλέινουν τα σχολεία όλης της χώρας. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα δημοτικά, γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου.

Φέτος όμως 24 Δεκεμβρίου πέφτει Κυριακή, έτσι την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πάνε για τελευταία φορά για το 2017, οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές. Παραδοσιακά εκείνη την ημέρα γίνονται στα Δημοτικά εορταστικές εκδηλώσεις.

Για την επιστροφή στα θρανία, 7 Ιανουαρίου πέφτει Κυριακή, έτσι τα μαθήματα ξεκινούν και πάλι τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018.
Αυτό ισχύει για όλη την Ελλάδα, αλλά για την Καστοριά δεν ισχύει, αφού στις 8 Ιανουαρίου έχουμε την μεγάλη παρέλαση των Ραγκουτσαρίων.
Έτσι για τον νομό Καστοριάς τα μαθήματα θα ξεκινήσουν Τρίτη 9 Ιανουαρίου, εκτός αν ο δήμαρχος (ως είθισται) αποφασίσει τα σχολεία στον Δήμο Καστοριάς να ανοίξουν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια