Εγνατία Οδός: Παραχωρείται μαζί με 38 σταθμούς διοδίων που μπορεί να μην λειτουργήσουν

Αρχική » Ελλάδα » Εγνατία Οδός: Παραχωρείται μαζί με 38 σταθμούς διοδίων που μπορεί να μην λειτουργήσουν

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας, που προκηρύχτηκε την περασμένη εβδομάδα από το ΤΑΙΠΕΔ, περιέχει λογικούς ακροβατισμούς σε σχέση με τα έσοδα που θα έχει ο οδικός άξονας και την εγκατάσταση των σταθμών διοδίων.

Mε μια διεθνή πρωτοτυπία προωθείται ο διαγωνισμός του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την παραχώρηση της Εγνατίας ΟδούΗ ιστοσελίδα, «για χρονική περίοδο έως σαράντα έτη κατ’ ανώτατο όριο». Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή συμβατικών (μετωπικών και πλευρικών) σταθμών διοδίων οι οποίοι μπορεί να μην λειτουργήσουν ποτέ.

Η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήλωνε πως δεν θα προχωρούσε αρκετές ιδιωτικοποιήσεις, ανάμεσά τους και αυτή της Εγνατίας. Οι υποσχέσεις διαψεύστηκαν την περασμένη εβδομάδα, όταν το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του οδικού άξονα. Η ιδιωτικοποίηση θα αυξήσει σημαντικά το κόστος διέλευσής της Εγνατίας, λόγω και του πολλαπλασιασμού των σταθμών διοδίων από 8 που ήταν σε 38, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών. Μάλιστα οι πολίτες θα πληρώσουν το κόστος κατασκευής των 38 σταθμών, τη στιγμή που μπορεί να μην λειτουργήσουν ποτέ, καθώς ο υπουργός Υποδομών λέει ότι θα τους αντικαταστήσει με δορυφορικό σύστημα συλλογής διοδίων.

Διάβασε όλο το άρθρο στο inside story (http://bit.ly/2mVLazs).

Πηγή

 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια