Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού και στην Καστοριά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρχική » Αθλητικά » Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού και στην Καστοριά

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά εορτάστηκε φέτος στα σχολεία όλης της χώρας η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τα μαθήματα με δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.

Με το σύνθημα «Αθλούμαι – ΧαράΖΩ το μέλλον», η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες, καθώς επίσης και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Ανάλογα τη σχολική μονάδα, εντός του σχολικού ωραρίου, πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, παιγνίδια, χοροί και δράσεις με την με ενεργή συμμετοχή των μαθητών, τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή, που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, κ.ά.
Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού Καστοριάς, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Οι φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των 3ου, 6ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Καστοριάς στο γήπεδο της πόλης.

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού Αντώνη Δασκαλόπουλου για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, γιορτάζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και στα σχολεία όλης της χώρας πραγματοποιούνται οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες.

Δίνεται έτσι η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν και μέσα από την προσπάθεια και τον συναγωνισμό να προσεγγίσουν έναν τρόπο ζωής που θα τους ωφελήσει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Ελπίζω η σημερινή ημέρα να αποτελέσει μια ευχάριστη και διδακτική εμπειρία.

21 22 23 2425

Δημοτικό σχολείο Μαυροχωρίου

26 27 28

Δημοτικό Σχολείο Χιλιοδένδρου29 30

Πεζοπορία του 1ου Λυκείου Καστοριάς31 32

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια