Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ CINESPACE FILM STUDIOS ΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ – Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΟΥΝΑΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ALEX PISSIO

Ευκαιρία για την Καστοριά – Δώστε κίνητρα στην διεθνή κινηματογραφική οικογένεια Μιρκόπουλου να επενδύσει στην Καστοριά! Επιτέλους, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί ξυπνήστε και προσπαθήστε!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΑ CINESPACE FILM STUDIOS ΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ – Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΓΟΥΝΑΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ALEX PISSIO

Όταν ο Πέτρος Σμιξιώτης συναντήθηκε μερικά χρόνια πριν με τον αείμνηστο Καστοριανό Νίκο Μιρκόπουλο ιδρυτή των CINESPACE Film Studios, τον ρώτησε αν ήταν διατεθειμένος να επενδύσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καστοριά με δημιουργία ενός παρακλαδιού της επιχείρησης του και μιας κινηματογραφικής σχολής στα πρότυπα του Βουλγαρικού μεγαθηρίου Nu Boyana Film Studios (εννοείται όχι στο ίδιο μέγεθος) όπου γυρίζονται συνεχώς Χολυγουντιανά blockbusters και αποδίδουν τεράστιο κύκλο απασχόλησης, ανάπτυξη και τουριστική προβολή σε μια περιοχή της Σόφιας που έχει καταφέρει να καταστεί κάτι σαν τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας στο πολύ καλύτερο του.

Η απάντηση του μεγάλου κινηματογραφικού παραγωγού ήταν: «Είναι δυνατόν να συννενοηθείς με τους Έλληνες πολιτικούς παιδί μου; Ξέχνα το!» και συνέχισε αναλύοντας συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία τον είχαν απογοητεύσει ιστορικά. Ταυτόχρονα ο σκηνοθέτης της StarSystemPro, απευθύνθηκε σε αυτοδιοικητικό της εποχής (για ευνόητους λόγους δεν είναι η στιγμή να αναφερθεί το όνομα) και η αντίδραση αυτού περιορίστηκε στο να συνεχίζει να παίζει απαθής πασιέντζα στον υπηρεσιακό υπολογιστή του γραφείου του επιβεβαιώνοντας από την πρώτη στιγμή τον αείμνηστο μεγάλο κινηματογραφιστή με Καστοριανή καταγωγή.

Λίγο αργότερα γράφτηκαν διάφορα άρθρα περί επίμονης πολιορκίας του Νίκου Μιρκόπουλου από τον γνωστό Νίκο Μαστοράκη με ανάλογη πρόταση για δημιουργία του ίδιου ακριβώς project (χωρίς τη σχολή κινηματογράφου-αλλά μπορεί απλά να ήταν ελλιπείς οι πληροφορίες) που λέτε; μα φυσικά στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο ελληνικό.

Γράφει ο Νίκος Μαστοράκης:

«ο Νικ Μιρκόπουλος, ο ιδιοκτήτης των μεγαλυτέρων στούντιο στον Καναδά και στο Σικάγο, πατριάρχης μιας μεγάλης οικογένειας που, μέσα σε πλούτη και διακρίσεις, κανείς τους δεν ξέχασε την καταγωγή του, είχε έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα για να δει (να αποχαιρετίσει ίσως) την αγαπημένη του Καστοριά. Μου έφερε ένα υπέροχο μήλο fuji από τη δική του παραγωγή. Μια μέρα πριν γυρίσει στον Καναδά, βρεθήκαμε για να μιλήσουμε τις λεπτομέρειες του νέου του project που θα φτιάχναμε μαζί: Ένα τεράστιο κινηματογραφικό συγκρότημα με 22 υπερσύγχρονα στούντιο στην Ελλάδα. Ήξερε καλά τα ρίσκα, την ανυπαρξία κινηματογραφικής βιομηχανίας, την ημιθανή τηλεοπτική παραγωγή, αλλά πίστευε πως το στούντιο αυτό θα ήταν το καλύτερό του».

Το σχόλιο του Νίκου Μιρκόπουλου για τους πολιτικούς μας, από τότε στοιχειώνει τα αυτιά μας αλλά εκείνη η πρόταση σήμερα αναβιώνει και φουντώνει στην ψυχή και το μυαλό μας.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις με τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ.Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Cinespace Film Studios κ. Αλέξανδρο Πίσσιο (ο οποίος είναι ανηψιός του Στέλιου Μιρκόπουλου – αδερφού του Νίκου Μιρκόπουλου), κάτι φτερουγίζει και πάλι μέσα στην ψυχή μας.

Η ελπίδα λένε πεθαίνει τελευταία και εμείς συμφωνούμε. Αρκεί για μία φορά όσοι ορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου που γέννησε τα μέλη αυτής της σπουδαίας και διαπρέπουσας οικογένειας σε διεθνές επίπεδο, 1ον) να κατανοήσουν και 2ον να προσπαθήσουν! Οι εποχές μέσα στην καταχνιά και τις δυσκολίες, είναι κατάλληλες. Οι ευκαιρίες δημιουργούνται στις κρίσεις. Η Καστοριά μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε ένα ανάλογο εγχείρημα (δεν είναι επίσης η στιγμή να τα αναφέρουμε) αρκεί κάποιοι να ξυπνήσουν και να στρωθούν στη δουλειά.

Διαβάστε το ρεπορτάζ για τις σημερινές εξελίξεις:

Ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στα Cinespace Film Studios και συναντήθηκε με τον πρόεδρό τους στο Σικάγο, Alex Pissios. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε σε ορισμένα πλατώ μεγάλων παραγωγών, ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να λάβουν χώρα τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δεδομένου του νέου ευνοϊκού πλαισίου που υπάρχει στον τομέα των παραγωγών στη χώρα μας.

Τα κινηματογραφικά στούντιο “Cinespace” αποτελούν από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος ‘Αντζελες, διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 stages (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός set), ενώ διαθέτουν και 20 επιπλέον stages στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά. Ο πρόεδρος των Στούντιο στο Τορόντο, Στέλιος Μιρκόπουλος (σ.σ. θείος του Alex Pissios) ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ, που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, για το πώς ξεκίνησε η «οικογενειακή επιχείρηση» των Cinespace Studios.

Τα Cinespace Film Studios έχουν κάνει πολλές από τις μεγαλύτερες παραγωγές ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών που έχουν συναντήσει εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στο κινηματογραφικό κοινό παγκοσμίως, όπως το μιούζικαλ «Chicago», η πρόσφατη «Πομπηία», «Divergent” ορισμένα «blockbuster» όπως «Transformers» και ορισμένα «επεισόδια» του “Resident Evil”. Επίσης την πασίγνωστη σειρά “Empire” και τα: “Chicago P.D.” και «Chicago Fire».

«H Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα υποδοχής επενδύσεων στην οπτικοακουστική βιομηχανία, αφού διαθέτει χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική» έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter του ανεβάζοντας και την σχετική φωτογραφία από την επίσκεψη στα κινηματογραφικά studio της Cinespace στο Σικάγο και συνάντηση με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Alex Pissios.

Δείτε και το ρεπορτάζ του news247.gr

Στα κινηματογραφικά στούντιο Cinespace Chicago, τα οποία ίδρυσε στην αμερικανική πόλη ο ομογενής Nick Mirkopoulos, βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στο ταξίδι του στις ΗΠΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός περπάτησε στο σημείο όπου γυρίστηκε η θρυλική ταινία “Σικάγο” με την Catherine Zeta Jones, αλλά και η δημοφιλής σειρά Empire που συνεχίζει να προβάλλεται ως σήμερα.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να λάβουν χώρα τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δεδομένου του νέου ευνοϊκού πλαισίου που υπάρχει στον τομέα των παραγωγών στη χώρα μας.

Τα κινηματογραφικά στούντιο “Cinespace” αποτελούν από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος ‘Αντζελες, διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 stages (το καθένα από τα οποία μπορεί να περιλαμβάνει και πέραν του ενός set), ενώ διαθέτουν και 20 επιπλέον stages στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά.

Ο πρόεδρος των Στούντιο στο Τορόντο, Στέλιος Μιρκόπουλος (σ.σ. θείος του Alex Pissios) ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουίκ, που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, για το πώς ξεκίνησε η «οικογενειακή επιχείρηση» των Cinespace Studios.

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Καστοριανό Στέλιο Μιρκόπουλο

Τα Cinespace Film Studios έχουν κάνει πολλές από τις μεγαλύτερες παραγωγές ταινιών αλλά και τηλεοπτικών σειρών που έχουν συναντήσει εξαιρετικά μεγάλη απήχηση στο κινηματογραφικό κοινό παγκοσμίως. Εκτός από το μιούζικαλ «Chicago», ανέλαβαν την πρόσφατη «Πομπηία», το «Divergent” ορισμένα «blockbuster» όπως «Transformers» και ορισμένα «επεισόδια» του “Resident Evil”. Στην τηλεόραση πέραν του “Empire” εκεί γυρίζονται και τα: “Chicago P.D.” και «Chicago Fire».

Ο Νικόλαος Μιρκόπουλος, υπήρξε ιδρυτής της Cinespace στην πόλη του Τορόντο του Καναδά, αλλά και άλλων κινηματογραφικών στούντιο στο Οντάριο. Συνέβαλε καθοριστικά στην ανακατασκευή και χρήση ήδη υπαρχουσών κατασκευών σε κινηματογραφικά στούντιο.

Ήταν πρωτοπόρος στην προώθηση μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο στον Καναδά (σήμερα αποτελεί τη Μέκκα του κινηματογράφου για σίριαλ και ταινίες των ΗΠΑ), ενώ διαμόρφωσε τρία ακόμη στούντιο στη χώρα.

Στο Σικάγο ανέλαβε την διαμόρφωση μια έκτασης 50 εκταρίων σε κινηματογραφικό στούντιο.
Ο Μιρκόπουλος έφυγε από την Ελλάδα το 1968, αναζητώντας την τύχη του στον Καναδά. Έφυγε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 71 ετών. Πρόεδρος του στούντιο στο Σικάγο είναι σήμερα o Alex Pissios

 

Δείτε ρεπορτάζ για τον Alex Pissios από το newsit.gr

 

Άλεξ Πίσσιος: Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που θα ξεναγήσει τον Τσίπρα!

Άλεξ Πίσσιος
– Ο Άλεξ Πίσσιος θα ξεναγήσει τον πρωθυπουργό στo στούντιο παραγωγής ταινιών “Cinespace Film Studios” στο Σικάγο – Σενάριο για… ταινία η ζωή του, μάλλον θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά να την “γυρίσει” στην “αυτοκρατορία” του! – Από τα πάντα στο τίποτα! Του είχαν κάνει έξωση και δεν είχε καν χρήματα για να πάει στον γάμο μιας ξαδέλφης του – Μέχρι που εμφανίστηκε… ο Nick! Ο άνθρωπος που του πλήρωσε όλα τα χρέη, του εμπιστεύτηκε το “παιδί” του και άλλαξε τον ρου της ιστορίας (του) – Ο θείος που θαύμαζε τον Αριστοτέλη Ωνάση και έκλεισε τη συμφωνία – ορόσημο υπογράφοντας σε μια χαρτοπετσέτα! – Πριν πεθάνει, του έκανε δώρο μια κορνίζα με την έξωση (!) και του είπε να είναι υπερήφανος και να μην ξεχνάει από πού ήρθε…

Μια ειδοποίηση έξωσης κι ένας από μηχανής θεός. Αυτοί είναι οι λόγοι της διεύρυνσης της Cinespace Film Studios, στο Σικάγο. Ο Άλεξ Πίσσιος μοιράζεται την ιστορία του που θυμίζει… Σταχτοπούτα! Γνωρίστε τον πρόεδρο της Cinespace Film Studios, που ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει απόψε το απόγευμα, για μια ξενάγηση στην εταιρεία που στήθηκε με έναν τρόπο… μαγικό! Από αυτούς που ανήκουν στην κατηγορία… συνομώτησε το σύμπαν!

Στην ιστορία αυτή, η Σταχτοπούτα γίνεται… Σταχτοπούτος. Ένας νεαρός άνδρας που έχει μια υπέροχη ζωή, μέχρι που «χτυπά» η μοίρα και χάνει τα πάντα. Στην πιο «σκοτεινή» ώρα, η νεραϊδο-νονά γίνεται νεραϊδο-νονός. Ο οποίος του δίνει μια ευκαιρία ζωής. Ο Άλεξ Πίσσιος δεν την… άρπαξε απλά από τα μαλλιά. Την ξεμάλλιασε! Αυτή είναι η -απίστευτη- ιστορία του τωρινού προέδρου της Cinespace Studios. Ο οποίος στις 19:15 θα υποδεχτεί στο… κάστρο του τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Άλεξ Πίσσιος, το ξεκίνημα – Οι σπουδές, η «μεταγραφή» και η «πτώση»

Ο Άλεξ Πίσσιος είναι γέννημα – θρέμμα παιδί του Σικάγο. Μεγάλωσε πηγαίνοντας στην ιστορική Εκκλησία της Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται στην μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Ιλινόις. Ο πατέρας του ήταν ειδικός παιδαγωγός σε δημόσιο σχολείο του Σικάγο. Η μητέρα του ήταν ασχολούνταν με τα οικιακά μέχρι τη στιγμή που εκείνος και τα αδέλφια του πήγαν στο σχολείο. Οι ρίζες της οικογένειας «κρατάνε» από την Καστοριά.

Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από Faceboook / Alexander Pissios

Αργότερα, πήγε στο Λύκειο Park Ridge, στο ανατολικό Μέιν του Σικάγο. Ο Άλεξ Πίσσιος σκόπευε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Έτσι εισήχθη στο Northeastern University, για να σπουδάσει αγγλική λογοτεχνία. Ξεκίνησε να διδάσκει, ωστόσο δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που οδήγησε σε μια ανεπανάληπτη αλλαγή στην καριέρα του. Την πρώτη όμως!

«Ο θείος μου, John Mirkopoulos τηλεφώνησε και είπε πως υπήρχε μια θέση στην εταιρεία Elan Furs. Χρειαζόταν κάποιον να ηγηθεί. Του είπα πως είχα σκοπό να γίνω καθηγητής. Ρώτησε τι αρχικό μισθό ήθελα. Του απάντησα 24.000 δολάρια (σ.σ. τον χρόνο). Μου είπε «θα σου δώσω 60.000. Θέλω κάποιον που να μπορώ να εμπιστευτώ». Έτσι, συμφώνησα«, λέει ο ίδιος ο Άλεξ Πίσσιος.

Ο Άλεξ διηύθυνε την επιτυχημένη εταιρεία με γούνες από το 1994 έως το 2002. Με αυτή του την ιδιότητα, γνωρίστηκε με πληθώρα τραπεζιτών και κτηματομεσιτών, κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον του. Ξεκίνησε να αγοράζει άδεια πάρκινγκ και στην συνέχεια δύο ακίνητα στην πόλη. Ξεκινώντας έτσι την δική του κτηματομεσιτική εταιρεία.

«Η διετία 2005-2006 ήταν εκπληκτική. Μετά, το 2007, η αγορά πάτωσε κι έχασα τα πάντα«, τονίζει.

Ένα προσκλητήριο γάμου αλλάζει την τροχιά της ζωής του!

Τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα, που μια μέρα ο Άλεξ Πίσσιος βρήκε μια ειδοποίηση έξωσης στην πόρτα του. Λίγο αργότερα, μια πρόσκληση έφτασε στο ταχυδρομείο του. Η ξαδέλφη του, Angie, από τον Καναδά, παντρευόταν.

«Τηλεφώνησα και της είπα πως τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και πως δεν θα τα καταφέρναμε να παρευρεθούμε. Αργότερα, ο ξάδελφός μου, Jim Mirkopoulos μου τηλεφώνησε και μου είπε να φτιάξω βαλίτσες. Έστελνε ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο για να οδηγήσουμε μέχρι τον Καναδά. Χωρίς να το καταλάβω, το αυτοκίνητο εμφανίστηκε και ο οδηγός είχε έναν φάκελο με χρήματα που έφταναν για το ταξίδι«, θυμάται ο Άλεξ Πίσσιος.

Τυχαία, ο συγκεκριμένος ξάδελφός του είναι διευθυντής της Cinespace Studios, στο Τορόντο. Ο Άλεξ και η σύζυγός του, Patricia, κατευθύνονταν προς το Τορόντο,χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το πού αυτό το σημαδιακό ταξίδι θα τους οδηγούσε…

Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από Faceboook / Alexander Pissios

Ο Άλεξ γνωρίζει τον δικό του… νεραϊδο-νονό!

Εμφανίζεται ένας θείος που ελάχιστα γνώριζε. Ο πρώτος ξάδελφος του παππού του, ο Nick Mirkopoulos. Που ήταν ιδρυτής της Cinespace.

«Με βλέπει και μιλάμε. Ένας άνδρας που απέφευγε τις ανοησίες, έμπαινε απευθείας στο ψητό. Ήξερε τι συνέβαινε. Μου είπε «στείλε μου μια λίστα των χρεών σου. Θέλω όλα τα έγγραφα των δανείων, όλους τους πιστωτές. Μην αφήσεις τίποτα απ’ έξω». Τα έστειλα. Μου τηλεφώνησε δύο μέρες αργότερα, λέγοντάς μου να τον πάρω από το αεροδρόμιο του Midway«, εξηγεί ο Άλεξ Πίσσιος.

Ο Nick Mirkopoulos έρχεται στο Σικάγο

Συναντήθηκαν με έναν δικηγόρο που ειδικεύονταν στις υποθέσεις πτωχεύσεων. Ο Άλεξ θυμάται πως, με πραγματικό στυλ… Nick, είπε στον δικηγόρο να τακτοποιήσει τα πάντα και να του στείλει τον λογαριασμό. Ο Nick πλήρωσε τις οφειλές για την πτώχευση. Όμως αυτό ήταν μόνο η αρχή. Ο Nick είχε ένα σχέδιο και ο Άλεξ ήταν ακριβώς αυτός που χρειαζόταν για να το εκτελέσει!

Ο Nick έδωσε στον Άλεξ μια αποστολή: Να του βρει ένα κτίριο 100.000 τετραγωνικών μέτρων. Οι δυο τους θα εργάζονταν μαζί για την επέκταση της Cinespace στο Σικάγο.

Άλεξ Πίσσιος
Ο Nick που… άλλαξε τα πάντα! / Φωτογραφία από: cinecaresfoundation.org

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ο Nick και ο αδελφός του Steve, θα έρχονταν στο Σικάγο για να δουν κτίρια. Κανένα δεν ήταν αυτό που έψαχναν. Στο μεταξύ, ο Άλεξ ξεκίνησε να κλείνει ραντεβού με τον τότε δήμαρχο Richard M. Daley και τον πρώην κυβερνήτη Pat Quinn. «Έχτιζε» σχέσεις που θα «μεταφράζονταν» σε δωρεές για την χρηματοδότηση της επέκτασης. Ο Nick ήταν εντυπωσιασμένος από την επιμονή του ανηψιού του.

«Δεν θα τον απογοήτευα μετά από όλα όσα έκανε για μένα. Επέμενα σε αυτό. Δεν τα παρατούσα», θυμάται.

Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από Faceboook / Alexander Pissios

Η συμφωνία – ορόσημο που έφερε την Cinespace στο Lawndale

Ο Άλεξ Πίσσιος είδε ένα κτίριο που παλιά χρησιμοποιούνταν από την εταιρεία Ryerson Steel. Βρισκόταν στην γειτονιά Lawndale, στο Σικάγο. «Ο Nick ήταν ένας εκπληκτικός οραματιστής. Έκανε μόλις λίγα βήματα και είπε: «Αυτό είναι»!» λέει ο ίδιος.

Θαυμαστής του Αριστοτέλη Ωνάση, ο Nick υπέγραψε τη συμφωνία σε μια χαρτοπετσέτα, κατά την διάρκεια γεύματος στην περιοχή που σύχναζαν Έλληνες.

«Δεν είχα δει ποτέ τίποτα σαν αυτό. Υπογράφει τη συμφωνία και μετά σχεδιάζει ένα ολόκληρο επιχειρηματικό πλάνο, με μια χαρτοπετσέτα κι ένα μολύβι. Αγόρασε ολόκληρο το κτίριο. Πραγματικά ήταν μία από τους σπουδαιότερες κτηματομεσιτικές συμφωνίες που είχαν γίνει ποτέ. Κι εγώ… κρατούσα σημειώσεις καθόλη τη διάρκεια. Ήταν πραγματικά εκπληκτικός», λέει ο Πίσσιος.

Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από: cinespace.com
Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από: cinespace.com
Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από: cinespace.com

Η επέκταση της Cinespace στο Σικάγο αποτέλεσε μια «ένεση» για την γειτονιά, στην οποία κατοικούσαν χαμηλοεισοδηματίες.

Η «Cinespace Chicago» που… γιγαντώνεται!

Το campus των 80 στρεμμάτων μεταμορφώθηκε. Προσφέροντας έτσι 22 πλατώ και οκτώ σουίτες παραγωγής. Είναι το μεγαλύτερο στούντιο παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών έξω από το Χόλυγουντ και συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από: cinespace.com
Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από: cinespace.com

Από τότε που άνοιξε, τον Οκτώβριο του 2011, αμέτρητες ταινίες έχουν γυριστεί εκεί. Όπως το Divergent, το 2014 και το Batman v Superman: Dawn of Justice, το 2016.

Μεταξύ των παραγωγών που έχουν γυριστεί στο στούντιο, συγκαταλέγονται και εξαιρετικά επιτυχημένες σειρές, όπως το Empire, το Chicago PD, το Chicago Med, και το Chicago Fire.

Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από: cinespace.com

Η επόμενη γενιά κινηματογραφιστών εκπαιδεύεται εκεί, αφού οι κινηματογραφικές σχολές του Πανεπιστημίου DePaul και της Ακαδημίας Tribeca Flashpoint διδάσκουν τα μαθήματα στις εγκαταστάσεις της Cinespace στο Σικάγο!

Ο Nick στα χνάρια του Ωνάση! Το ίδρυμα που προσφέρει μέλλον και ελπίδα!

Ο Nick πέθανε το 2013, όμως σαν γνήσιος… λάτρης του Ωνάση, άφησε συγκεκριμένες οδηγίες στον ανηψιό του. Αυτές περιελάμβαναν σχέδια επέκτασης, αλλά και λεπτομέρειες για το πώς θα πρέπει η εταιρεία να υποστηρίξει την κοινότητα. Μέρος του σχεδίου αυτού ήταν η ίδρυση του CineCares Foundation, το 2014. Το ίδρυμα αυτό αγωνίζεται για να δίνει ευκαιρίες σε παιδιά και οικογένειες της εκεί κοινότητας, με στόχο την μείωση των περιστατικών βίας. Αλλά και στόχο την παροχή εναλλακτικών και ευκαιριών για τους κατοίκους της περιοχής. Το ίδρυμα δίνει υποτροφίες για πτυχία σχετικά με τις Τέχνες, με την ελπίδα αυτοί οι φοιτηρές «να λένε ιστορίες που αντανακλούν και διαμορφώνουν την κουλτούρα μας που δίνει έμφαση στην διαφορετικότητα».

Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από: cinecaresfoundation.org

«Ήταν πολύ σημαντικό για τον θείο μου το να συνεχίσουμε να δίνουμε πράγματα πίσω στην κοινότητα. Συνεχίζουμε την κληρονομιά του«, λέει ο Άλεξ Πίσσιος.

Το «κάστρο» με την… κορνιζαρισμένη έξωση!

Κάπως έτσι η ιστορία «γράφτηκε» και ο Άλεξ Πίσσιος έγινε από… Σταχτοπούτος, ιππότης στο δικό του κάστρο. Στο γραφείο του, υπάρχει ένα ξεχωριστό «έργο τέχνης». Ένα κορνιζαρισμένο αντίγραφο της έξωσης που του έχει έρθει πριν μερικά χρόνια!

«Πριν πεθάνει ο Nick, μου έδωσε την έξωση σε κορνίζα και μου είπε: «Ορίστε το δίπλωμά σου. Να είσαι υπερήφανος για το από πού ήρθες και τι ΄χεις καταφέρει. Και να μην ξεχνάς ποτέ». Ένας θεός ξέρει πού θα ήμουν χωρίς εκείνον. Ό, τι έκανε για μένα, το κάνω για τους άλλους. Και το μαθαίνω αυτό στα παιδιά μου».

Άλεξ Πίσσιος
Φωτογραφία από Faceboook / Alexander Pissios

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια