Εμβολιασμός της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας από αέρος με εμβολιακά δολώματα για το φθινόπωρο του 2017

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Εμβολιασμός της άγριας πανίδας έναντι του ιού της Λύσσας από αέρος με εμβολιακά δολώματα για το φθινόπωρο του 2017

Από τη Δ/νση Υγείας των Ζώων του Υπ.Α.Α.Τ. γνωστοποιείται η περιοχή διενέργειας του προγράμματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά τη λύσσα για το χρονικό διάστημα από 17/10/2017 μέχρι 19/05/2017.

Το πρόγραμμα των ρίψεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα το κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί για τα παρακάτω προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά:

Τα εμβόλια περιέχουν ζωντανό – ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης ιό της λύσσας. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η επαφή με αυτό.

– Αν χρειαστεί να απομακρυνθεί το εμβόλιο – δόλωμα από κάποιο σημείο, απαραίτητη είναι η χρήση γαντιών ή πλαστικής σακούλας.

– Σε περίπτωση που κάποιο ζώο προσλάβει το εμβόλιο-δόλωμα, δεν πρέπει να γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης του από το στόμα του ζώου.

– Σε περίπτωση κατάποσης του δολώματος, συστήνεται να μην έρθει σε επαφή ο ιδιοκτήτης του ζώου ή γενικότερα άλλα άτομα με το ζώο που προσέλαβε το δόλωμα για τουλάχιστον μία μέρα μετά την πιθανή πρόσληψη του εμβολιακού δολώματος

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια