Αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Αρχική » Ελλάδα » Αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στις προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Τον επόμενο μήνα θα νομοθετηθούν οι αλλαγές για τις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και οι προϋποθέσεις ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στον Αντέννα.

Οι χρεώσεις για τις ΥΚΩ θα κλιμακώνονται πιο ομαλά, ώστε να μην παρατηρείται το φαινόμενο μεγάλων επιβαρύνσεων για μικρή αύξηση της κατανάλωσης, ενώ σε βάθος χρόνου, με την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών οι επιβαρύνσεις θα εξαλειφθούν. «Προσδοκούμε ότι μετά το 2020 οι χρεώσεις Υ.Κ.Ω. θα μειωθούν στο μισό και από τα 700 εκατ. θα μετακινηθεί στα 350 εκατ. Τέλος, μετά το 2023 δεν θα υπάρχουν πλέον χρεώσεις Υ.Κ.Ω., θα έχουν μηδενιστεί», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Ο κ . Σταθάκης χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση επί της πρότασης της ΔΕΗ να μεταφερθεί σε ανταγωνιστές πελατολόγιο της επιχείρησης προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά, ενώ για την πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σημείωσε πως η σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι οριστική και άρα πρέπει να παραχωρηθεί το 40% του λιγνιτικού δυναμικού σε τρίτους, ωστόσο «είναι κατηγορηματικό το όχι» για την πώληση υδροηλεκτρικών. Τόνισε δε ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει ο κεντρικός πυλώνας του ενεργειακού μας συστήματος.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια