Σήμερα δίνουν την «μάχη» για την κορυφαία εξάδα στον κόσμο οι Εμμανουηλίδου – Πέργουλη

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Σήμερα δίνουν την «μάχη» για την κορυφαία εξάδα στον κόσμο οι Εμμανουηλίδου – Πέργουλη

Η σημερινή ημέρα (28/9) παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού δυο πληρώματα από την Ελλάδα αγωνίζονται στους ημιτελικούς διεκδικώντας το εισιτήριο για τους τελικούς του Παγκοσμίου.

Πιο συγκεκριμένα στις 11:01 (18:01 Ελλάδας) το τετραπλό σκιφ ελ βαρών με τους Λευτέρη Κόνσολα-Σπύρο Γιάνναρο-Παναγιώτη Μαγδανή-Νίνο Νικολαΐδη καλούνται να επαναλάβουν μια κούρσα ανάλογη με αυτή των προκριματικών όταν και πέτυχαν τον καλύτερο χρόνο από όλα τα συμμετέχοντα πληρώματα και να σφραγίσουν την παρουσία τους στο μεγάλο τελικό της Παρασκευής.

Μαζί τους θα αγωνιστούν τα πληρώματα από την Ουγγαρία, την Τσεχία, την Μ.Βρετανία, τη Κίνα και την Ιαπωνία. Στον προκριματικό είχαν νικήσει στην ίδια σειρά την Τσεχία και την Ιαπωνία ενώ έχουν πολύ καλύτερο χρόνο με βάση την πρώτη κούρσα και από τα άλλα τρία. Στον τελικά προκρίνονται οι τρεις πρώτες βάρκες του ημιτελικού

Μια ώρα και δέκα λεπτά αργότερα , στις 12:11 (17:11 Ελλάδας) η έκπληξη του αγωνίσματος το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών το μικρότερο πλήρωμα σε ηλικία με τις Μαρία Πέργουλη-Θωμαΐδα Εμμανουηλίδου θα επιδιώξουν να πετύχουν ακόμα ένα θαύμα και να φτάσουν στην κορυφαία εξάδα του κόσμου και στις γυναίκες.

Το ελληνικό πλήρωμα θα έχει πολύ δύσκολο έργο αφού θα αγωνιστεί στον ημιτελικό μαζί με τις Ιταλία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία και Δανία .Οι τρεις πρώτες βάρκες προκρίνονται στον τελικό.

Όπλο τους ο ενθουσιασμός αλλά και η πρόσφατη επιτυχία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 23 όταν κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

«Είναι ήδη μια πολύ σημαντική επιτυχία η παρουσία των πληρωμάτων μας σε τρεις ημιτελικούς σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με τόσο μεγάλη συμμετοχή. Ελπίζουμε όμως ότι θα έχουμε και ανάλογη συνέχεια» τόνισε ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των αθλητών και των προπονητών

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια