Κύκλοι Περιφέρειας: «Πολιτικός ζητιάνος ο Σημανδράκος. Τη μια στη Φώφη την άλλη στον Αυγενάκη και στο βάθος κάψιμο…»

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ «ΠΑΝΤΙΕΡΑ»

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Κύκλοι Περιφέρειας: «Πολιτικός ζητιάνος ο Σημανδράκος. Τη μια στη Φώφη την άλλη στον Αυγενάκη και στο βάθος κάψιμο…»

Δεν προκάλεσε καμία απολύτως έκπληξη η αυτονομημένη τοποθέτηση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ.Βαγγέλη Σημανδράκου στο στενό περιβάλλον του Θόδωρου Καρυπίδη. Από καιρό έχουν πάρει φωτιά οι «κακιές γλώσσες» και «πυρπολούν» το κτίριο της ΖΕΠ για τα φλερτ που επιχειρούνται από τον φιλόδοξο χωρικό των Γρεβενών. Στόχος, το δαχτυλίδι, το χρίσμα, για βουλευτοποίηση απ όπου κι αν προέλθει. Προαπαιτούμενο όμως για να έχει ελπίδες ώστε να αποσπάσει την προσοχή των «εξεταστών» των πολιτικών ρόστερ, είναι η δημιουργία μιας κάποιας συμπεριφοράς. Κομμάτι μιας τέτοιας συμπεριφοράς λοιπόν, θεωρούνται οι πρόσφατες δηλώσεις του Γρεβενιώτη αντιπεριφερειάρχη που δείχνει ότι βρίσκεται ήδη στον δρόμο με τα …ρίσκα. Γιατί όπως συμπληρώνουν οι ίδιοι κύκλοι, ο Βαγγέλης Σημανδράκος κινδυνεύει να πληγεί από τη λαϊκή ρήση του «όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα»

Αυτά για όσους θέλουν να βλέπουν πίσω από τις λέξεις και τις δημόσιες βαρύγδουπες εμφανίσεις…Κάποιος άλλος γνώστης του παρασκηνίου μας ανέφερε μειδιώντας: «Κάποιος τους έχει πει ότι αν πάνε κόντρα στον Καρυπίδη, κερδίζουνε σαρδέλες στα κομματικά επιλοχάδικα…»

Όσον αφορά στην ταμπακιέρα τώρα, ο Βαγγέλης Σημανδράκος προχώρησε ως ένας ακόμη άπιστος Θωμάς, σε μια αμφισβήτηση της παροχής φυσικού αερίου για τη Δυτική Μακεδονία και τον νομό Καστοριάς ρίχνοντας νερό στο μύλο κάποιων που με μανία και λύσσα πολεμούν κάθε είδηση και πιστοποίηση από πολιτικούς και τεχνοκρατικούς φορείς ότι η Καστοριά θα πάρει φυσικό αέριο.

Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι στον κ. Σημανδράκο συστήνοντας του να παρακολουθήσει με προσοχή την συνέντευξη που έχει δώσει ο Δ/Σ της ΔΕΔΑ κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος στο oladeka.com

Είπε ο κ. Σημανδράκος ότι δεν είδε καμία μελέτη και αμφισβήτησε το αν υπάρχει βιωσιμότητα στο όλο εγχείρημα. Γνώστες του θέματος αλλά και ο ίδιος ο Θόδωρος Καρυπίδης αναφέρουν ότι η χρηματοδότηση της κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στον νομό Καστοριάς έχει εξασφαλιστεί. Δεν πρόκειται δηλαδή να περιμένει να κάνει απόσβεση από τους καταναλωτές ο επενδυτής. Δεν θα πληρώσουν οι Καστοριανοί δηλαδή την υποδομή. Άρα για ποια βιωσιμότητα της επένδυσης φοβάται ο κ. Σημανδράκος; Οι επενδυτές για να έχουν πάρει αυτή την απόφαση όλο και κάτι περισσότερο θα ξέρουν, τι λέτε χαζοί είναι;

Τέλος, κρατήστε αυτό: Υπάρχει ήδη πίνακας με το εκτιμόμενο κόστος επένδυσης που απαιτείται για την κατασκευή του δικτύου φ/α στην Καστοριά. Και είναι απολύτως λογικό και βιώσιμο. Όταν «σκάσει» στον αέρα, θα αρχίσει να καίει και η φλόγα που θα καίει και τους…ευσεβείς πόθους.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια