Αδαμόπουλος – Η σήραγγα της Κλεισούρας θα γίνει. Θετικός ο Περιφερειάρχης, θα βοηθήσει και σε αυτό

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ 3,5 ΕΚ. ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Αδαμόπουλος – Η σήραγγα της Κλεισούρας θα γίνει. Θετικός ο Περιφερειάρχης, θα βοηθήσει και σε αυτό

Αναφορά στα έργα προϋπολογισμού 3.500.000€ στην Π.Ε. Καστοριάς έκανε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος. Εκτός των θεμάτων της ατζέντας της σημερινής συνέντευξης τύπου ο κ. Αδαμόπουλος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για μια συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του TAP και της κατασκευάστριας του αγωγού εταιρίας. Επίσης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο ασφαλτόστρωσης του δρόμου Κλεισούρας – Βλάστης και επιβεβαίωσε ότι κάποιοι αντέδρασαν αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα στον αντίστοιχο προγραμματισμό. Τέλος σε ερώτηση του oladeka.com δήλωσε ικανοποιημένος γιατί μετά από πρόσφατη συνάντηση με τον Θ. Καρυπίδη υπήρξε συμφωνία των δύο αντρών και μάλιστα ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει το συγκεκριμένο έργο με κάθε τρόπο:

adamopoulos-tap

Σημαντικά έργα οδοποιίας, υποδομών και προστασίας της λίμνης  δρομολογούνται στην Π.Ε. Καστοριάς, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ο τρόπος δημοπράτησης  και ξεκινούν άμεσα τα έργα:

Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Καστοριάς από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας (έδρα), προϋπολογισμού 1.000.000€

Ασφαλτόστρωση του Δρόμου Κλεισούρα-Βλάστη, προϋπολογισμού 1.000.000€

Αποκατάσταση οδού πρόσβασης προς το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης,  προϋπολογισμού, 230.000€

Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Ε.Ο. 11 (Κοτύλη – Επταχώρι), προϋπολογισμού 400.000€

Επίσης εντάχθηκαν στους πίνακες των έργων και δρομολογούνται άμεσα:

Η ασφαλτόστρωση του:

Δημοτικού δρόμου Βυσσινιά-Άγιο Αντώνιο, προϋπολογισμού 250.000€

Η Συντήρηση της Επαρχιακής Οδικού προς Λάγκα-Βράχο, προϋπολογισμού 200.000€

Η Βελτίωση του κόμβου στην διασταύρωση του Απόσκεπου, προϋπολογισμού 100.000€

Ασφαλτοστρώσεις στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Καστοριάς, προϋπολογισμού 210.000€.

Εγκρίθηκε επίσης το σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Καστοριάς και της ΑΝΚΟ Α.Ε., για διενέργεια μελετών, φακέλων έργων, σύνταξης, προκήρυξης και τευχών του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον Εκσυγχρονισμό και την Επέκταση των Εγκαταστάσεων του Υφιστάμενου Ναυταθλητικού Κέντρου Δήμου Καστοριάς, προϋπολογισμού των μελετών αυτών 62.000€

Όσον αφορά την ήδη από το Μάρτιο του 2016 προγραμματική σύμβαση  με την ΑΝΚΟ για την μελέτη  Προστασίας και την Εξυγίανσης της λίμνης Καστοριάς, εγκρίθηκε η δεύτερη τροποποίησή της, με προϋπολογισμό 150.000 €(συνολικά με την πρώτη ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 230.000€) και αφορά τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών άρδευσης, αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων και κάλυψη των ενεργειακών αναγκών  τους με Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας, για τους:

ΤΟΕΒ Βασιλειάδας-Σταυροπόταμου-Μελισσότοπου – Βέργας (6.906 στρέμματα )

ΤΟΕΒ Κορησού-Λιθιάς (5632 στρέμματα)

ΤΟΕΒ Βυσσινιάς- Οξυάς (910 στρέμματα)

μέρος τους αγροκτήματος  Μεταμόρφωσης (1000 στρέμματα)

Επίσης η προγραμματική αφορά την επέκταση του υφιστάμενου τηλεμετρικού δικτύου και πύκνωση του δικτύου των αγρομετεωρολογικών σταθμών εφοδιασμένων με ηλεκτρονικές παγίδες.

Από την προγραμματική αυτή θα προκύψει ωριμότητυα για έργα προϋπολογισμού: 6.600.000€

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια