Ρεκόρ διελεύσεων τον Αύγουστο στην Κρυσταλλοπηγή – Περνούν 2.000 αυτοκίνητα και 7.500 ταξιδιώτες ημερησίως

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Ρεκόρ διελεύσεων τον Αύγουστο στην Κρυσταλλοπηγή – Περνούν 2.000 αυτοκίνητα και 7.500 ταξιδιώτες ημερησίως

Συνωστισμός παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, καθώς κάθε Αύγουστο η κίνηση σπάει το ρεκόρ της χρονιάς, λόγω διακοπών.

«Η κίνηση είναι συνεχής και αδιάλειπτη, τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω», δήλωσε στον «e-ptolemeos.gr» ο διευθυντής του Τελωνείου, προσθέτοντας ότι «πέρα από τους οικονομικούς μετανάστες κα τις οικογένειές τους που μετακινούνται, πρέπει να εμπεδώσουμε ότι πλέον οι Αλβανοί έρχονται στην Ελλάδα  και για διακοπές. Τουλάχιστον υπάρχει μία μερίδα ευκατάστατων που έρχονται με ακριβά αυτοκίνητα, επιλέγοντας τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας». Είπε επίσης ότι «ο Αύγουστος είναι ο μήνας με την μεγαλύτερη κίνηση απ’ όλους τους μήνες του έτους, οπότε αυτή την  περίοδο το προσωπικό του Τελωνείου βρίσκεται σε εγρήγορση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε, περνούν γύρω στα 2.000 αυτοκίνητα ημερησίως, περίπου από 1.000 είσοδο και έξοδο. Σε αριθμό ταξιδιωτών εκτιμάται ότι οι διελεύσεις ανέρχονται σε περίπου 7.000-7.500 ημερησίως, με είσοδο και έξοδο περίπου ισόποση.

Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής είναι κυρίως οικονομικοί μετανάστες, οι οικογένειές τους που ανεβοκατεβαίνουν, Αλβανοί τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές, καθώς και ένας αριθμός ταξιδιωτών από χώρες όπως Μαυροβούνιο, Κόσσοβο κ.λ.π, οι οποίοι πάνε για διακοπές στη λίμνη Οχρίδα, στο Πόγραδετς. Επίσης, σημαντικός είναι ο αριθμός των μετακινουμένων για εμπορικούς λόγους.

Μετά τον Αύγουστο και κυρίως μετά το άνοιγμα των σχολείων στα μέσα Σεπτεμβρίου, η κίνηση αναμένεται να επανέλθει στα συνήθη επίπεδα. Τους υπόλοιπους έντεκα μήνες – πλην των περιόδων Πάσχα και Χριστούγεννα – οι ημερήσιες διελεύσεις από την Κρυσταλλοπηγή αριθμούν περί τα 1.200 αυτοκίνητα και περί τους 4.200 ταξιδιώτες.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια