Ο Πρωθυπουργός στις εκδηλώσεις των Πρεσπών

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Φλώρινα » Ο Πρωθυπουργός στις εκδηλώσεις των Πρεσπών

Ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις των φετινών εκδηλώσεων «Πρέσπεια 2017», όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του οργανισμού των Πρεσπών Γιώργος Λιάνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας θα παρακολουθήσει το Σάββατο 27 Αυγούστου, το αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη,  που θα πραγματοποιηθεί  στο νησάκι του Αγίου Αχιλείου.

Σε ότι αφορά στην παρουσία του κ.Πρωθυπουργού στην ακριτική περιοχή και με αφορμή την δήλωση του Βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, ο κ.Λιάνης τόνισε με νόημα  πως «έρχεται στα σύνορα ένας εκλεγμένος ηγέτης και θα τιμηθεί όπως τιμήθηκαν όλοι οι Πρωθυπουργοί της χώρας που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις, της μεθορίου».

Ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός Διευθυντής σήμερα, του Οργανισμού Πρεσπών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτυχία του μακροβιότερου πολιτιστικού φεστιβάλ της περιφέρειας που κλείνει 28 χρόνια ζωής, στο μαγευτικό τοπίο και στο εκκλησάκι του Αγίου Αχιλείου, καθώς και στις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο φετινό πρόγραμμα, όπως έχουν ανακοινωθεί, πλην της Συναυλίας που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 28 Αυγούστου, με το συγκρότημα «Μίκης Θεοδωράκης», τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Πολίνα Βουλγαράκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον χειμώνα όπως επεσήμανε ο κ. Λιάνης

Τέλος ο κ. Λιάνης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς που προετοιμάζονται για να γίνουν με αφορμή τα 70 χρόνια από την λήξη του εμφυλίου πολέμου.

 

Πρόγραμμα «Πρέσπεια 2017»

Με την παρουσίαση του βιβλίου για τη ζωή του Μίμη Δομάζου σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου, ξεκινούν φέτος οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις από το Αμύνταιο.Θα συνεχιστούν στις 24 Αυγούστου με την συναυλία της Ηρώ Σαΐα, που θα δοθεί στο προαύλιο της βιβλιοθήκης «Γιώργος Λιάνης» στο Αμύνταιο.θα ακολουθήσουν 25 Αυγούστου στο Αμύνταιο η συναυλία με το συγκρότημα «Μέλισσες». Το Σάββατο 26 Αυγούστου, στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου , θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και την Δευτέρα 28 Αυγούστου, στον  Άγιο Παντελεήμονα θα δοθεί συναυλία με την Πάολα. Η εκδήλωση της Κυριακής 27 Αυγούστου με μεταφέρεται για τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα θα εμφανιστούν τοπικά συγκροτήματα της Φλώρινας και της ΠΓΔΜ.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια