1ο BREVET ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ο Γύρος του Γράμμου

Δελτίο Τύπου από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καστοριάς 620

Αρχική » Αθλητικά » 1ο BREVET ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ο Γύρος του Γράμμου

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς 620 μαζί με το Δ. Νεστορίου, το Δ.Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, διοργανώνει την ποδηλατική εκδήλωση 1ο Brevet Καστοριάς με την επωνυμία ‘’ Ο Γύρος του Γράμμου’’  απόστασης 205χλμ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς θα κινηθεί περιμετρικά του μικρού γύρου λίμνης και στην συνέχεια θα περάσει από τoΤοιχιό, Μεταμόρφωση, Φωτεινή, Σταυροπόταμο, Μελισσότοπο, Βασιλειάδα, Λιθιά, Γέρμα, Βογατσικό, Άργος Ορεστικό, Μελάνθιο, Νεστόριο, Κοτύλη, Χρυσή, Πευκόφυτο, Πεύκο, Νεστόριο, Μεσοποταμία και θα τερματίζει, με χρονικό όριο τις 13:30 ώρες, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας Καστοριάς.

Η διαδρομή είναι 204 χλμ με 3170 θετικά υψομετρικά και οι ποδηλάτες θα κινούνται σε δρόμο ανοιχτής κυκλοφορίας υπακούοντας σε όλους τους κανονισμούς που διέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πόλη μας θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη ποδηλατική δραστηριότητα γνωστή ως Brevet. Τα Brevet είναι ποδηλατικές δραστηριότητες  μεγάλων αποστάσεων, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα χωρίς εξωτερική βοήθεια αλλά με χρονικό περιορισμό.

Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ με χρονικό περιορισμό 13,5 ώρες, 300χλμ με 20 ώρες, 400χλμ με 27ώρες, 600 χλμ με 40 ώρες και 1000χλμ με 75 ώρες περιορισμό.

Υπάρχουν και τα πολύ μεγάλα Brevet 1200 χλμ όπως το Paris-Brest-Paris με χρόνο 90 ώρες το οποίο ενέπνευσε τους μοντέρνους Ολυμπιακούς αγώνες ποδηλασίας και το TourdeFrance.

Μέσα από την ποδηλατική αυτή εκδήλωση προβάλλεται η εικόνα του νομού Καστοριάς ως περιοχή φιλική προς τα ποδήλατα και η φυσική ομορφιά του νομού μας.

Η ποδηλατική αυτή εκδήλωση φέρει την επωνυμία  ‘’O Γύρος του Γράμμου’’  γιατί διασχίζει τον ορεινό όγκο του Γράμμου και θέλει να αναδείξει τα μοναδικά τοπία και τους ιστορικούς οικισμούς του, όπως το Νεστόριο που αποτελεί την πύλη εισόδου σε αυτή την μαγική περιοχή του νομού μας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο blog της εκδήλωσης http://brevetkastorias.blogspot.gr/

01_ΚΑΣΤΟΡΙΑ

02_??????????.jp  g

03_??????????.JP  G

04_ΓΕΡΜΑΣ

05_ΒΟΓΑΤΣΙΚΟ

06_ΑΟ

07_ΜΕΛΑΝΘΙΟ

08_ΝΕΣΤΟΡΙΟ

09_ΝΕΣΤΟΡΙΟ

10_ΚΟΤΥΛΗ

11_ΧΡΥΣΗ

12_ΠΕΥΚΟΦΥΤΟ

13_ΠΕΥΚΟΣ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια