Πανελλήνιες τέλος λέει ο υπουργός Παιδείας

Αρχική » Ελλάδα » Πανελλήνιες τέλος λέει ο υπουργός Παιδείας

Την πεποίθησή του ότι θα προχωρήσει η αλλαγή στο λύκειο και στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε, μιλώντας στην εφημερίδα «Αυγή» ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου.

«Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν», τονίζει σχετικά και επαναλαμβάνει ότι σύντομα θα κατατεθεί η σχετική νομοθετική πρόταση από το υπουργείο, βάσει της οποίας «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο στόχος είναι η νομοθέτηση να γίνει το Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της φετινής Α’ λυκείου να γνωρίζουν πώς θα μπουν στο πανεπιστήμιο σε τρία χρόνια. Εξάλλου, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε το διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα «εποικοδομητικό και με συγκλίσεις με καλοπροαίρετες παρατηρήσεις θετικά σχόλια, αλλά και σφοδρή κριτική, συχνά εκφρασμένη ορισμένες φορές με έναν λόγο κομματικό». Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων αλλά και του κ. Μητσοτάκη που επαναλαμβάνουν με τόσο μονότονο τρόπο και χωρίς κανένα επιχείρημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια