Ο Γιάννης Χρήστου στηρίζει τη δράση του Safe Water Sports - OlaDeka

Ο Γιάννης Χρήστου στηρίζει τη δράση του Safe Water Sports

“Στηρίζω σαν εθελοντής τη δράση του Safe Water Sports. Το νερό είναι χαρά. Μην αφήσεις μια στιγμή να σου χαλάσει την απόλαυση. Ενημερώσου. Έλεγξε. Πρόσεξε. Απόλαυσε. Download the app!”

Γιάννης Χρήστου

Μάθετε για το Safe Water Sports ΕΔΩ

Νομοθεσία

To Safe Water Sports είναι ένα μη-κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα υδάτινα σπορ. Το Safe Water Sports είναι μια καθαρά εθελοντική πρωτοβουλία που δεν λαμβάνει καμία χρηματική υποστήριξη από το κράτος.

Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε την πολιτεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το νερό, ώστε να γίνει η χώρα μας, υπόδειγμα οργάνωσης και ασφάλειας.

Το Safe Water Sports είναι μια καινοτόμος πρωτοβουλία, που για πρώτη φορά τόσο οργανωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο, στοχεύει να αποτελέσει για την χώρα μας, το σημείο αναφοράς και το βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τις δραστηριότητες στο νερό και την ασφάλεια.

Η πρωτοβουλία μας, εκτός από την ενίσχυση της ασφάλειας και την πρόληψη των ατυχημάτων, έχει έναν έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Αφορά τον τουρισμό, την βαριά βιομηχανία της χώρας μας και μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό και στους ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο επιλέγουν την χώρα μας για τις διακοπές τους.

Βασικό μας μέλημα, είναι να βάλουμε τον πολίτη στο κέντρο της πρωτοβουλίας αυτής. Να τον ενημερώσουμε, να τον ευαισθητοποιήσουμε, να τον ενεργοποιήσουμε και να τον αναδείξουμε σαν τον πρωταρχικό παράγοντα που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, τόσο του ιδωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους. Όλες οι υπηρεσίες, ιδιωτικές ή δημόσιες στον χώρο των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στο νερό πρέπει να πρέπει να έχουν τον πολίτη και την ασφάλειά του στο επίκεντρό τους.

Το Safe Water Sports βασίζεται στην συλλογική δράση και χρησιμοποιεί την δύναμη της πληροφορίας και της πληροφορικής για να αναδείξει και να ενισχύσει τον πρωταγωνιστικό και κυρίαρχο ρόλο του πολίτη στο τομέα που δραστηριοποιείται. Το Safe Water Sports φιλοδοξεί να αποτελέσει το κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις υδάτινες δραστηριότητες που γίνονται στην Ελλάδα. Θέλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες έγκυρη και αξιόπιστη πληροφορία σχετικά με τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που γίνονται στο νερό. Στο Safe Water Sports ο πολίτης μπορεί να αναζητήσει και να βρει όλες τις ΝΟΜΙΜΕΣ επιχειρήσεις που προσφέρουν κάποια θαλάσσια δραστηριότητα (σπορ, ψυχαγωγία, καραδύσεις, ταξίδια αναψυχής κλπ) στην χώρα μας, μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανονισμούς ασφάλειας.

Σαν σωματείο δραστηριοποιούμαστε μεταξύ της οικονομίας της αγοράς, τους κράτους και των πολιτών. Το Safe Water Sports συνεργάζεται αλλά ταυτόχρονα ελέγχει το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ενίσχυση της λογοδοσίας και της διαφάνειας.

Ενημερώσου. Έλεγξε. Πρόσεξε. Απόλαυσε.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria