ΟΑΕΔ: Έρχονται προσλήψεις 360 εργασιακών συμβούλων-Η «γεωγραφία» των θέσεων

Μία θέση και στην Καστοριά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΟΑΕΔ: Έρχονται προσλήψεις 360 εργασιακών συμβούλων-Η «γεωγραφία» των θέσεων

Έτοιμη είναι σχεδόν η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 360 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, προκειμένου ο κατά κοινή ομολογία υποστελεχωμένος Οργανισμός να καλύψει πάγιες ανάγκες σε προσωπικό.

Ο αριθμός των θέσεων έχει γίνει γνωστός στους αναγνώστες της aftodioikisi.gr, μέσω της συνέντευξης που έδωσε στην ιστοσελίδα μας η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, προαναγγέλοντας για πρώτη φορά τις συγκεκριμένες προσλήψεις, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για μια προσπάθεια προσλήψεων που έχει ξεκινήσει  προσπάθεια έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια, αλλά τώρα τελεσφορεί. Πρόκειται για προσωπικό με πολύ υψηλά προσόντα που «θα αναβαθμίσει τη λειτουργία μας όσον αφορά την υποστήριξη των ανέργων, δηλαδή τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής γιατί θέλουμε τα προγράμματα απασχόλησης νέας γενιάς να συμβαδίζουν με καλύτεροι γνώση του ποιοι είναι οι άνεργοι που έχουμε, δηλαδή δεν είναι αριθμοί οι άνεργοι, είναι άνθρωποι με συγκεκριμένες ανάγκες», τόνισε η κ. Καραμεσίνη.

Μόλις χθες καθορίστηκε με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Θεανώς Φωτίου, ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που πρόκειται να καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Σύμφωνα με την απόφαση οι προσλήψεις που θα γίνουν από την λίστα των «προστατευόμενων» ανέρχεται σε είκοσι πέντε. Από το σύνολο των θέσεων οι 305 αφορούν εργασιακούς συμβούλους κλάδου Διοικητικού – Οικονομικού πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και οι 55 θέσεις θέσεις εργασιακούς συμβούλους κλάδου Διοικητικού – Λογιστικού τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τις θέσεις που θα καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998, επτά θέσεις θα καλυφθούν από  Άτομα με ειδικές ανάγκες,  πέντε θέσεις από πολύτεκνους, δύο θέσεις για έμμεσα ΑμεΑ, δύο θέσεις ανάπηρος πολέμου και τέκνα τους, επτά θέσεις για τρίτεκνους και δύο για Εθνική Αντίσταση.

evritania evritania-2

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια