Κοζάνη: Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Αρχική » Ελλάδα » Κοζάνη: Παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Στην Κοζάνη θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2017, όπου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης,  στο πλαίσιο του συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Το συνέδριο διοργανώνει η  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού.Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, στα Κοίλα,  την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 και την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017.

Παρόντες με εισηγήσεις τους θα είναι ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης  Χαρίτσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, ο  Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης, ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Η Δυτική Μακεδονία είναι η πρώτη από τις 13 Περιφέρειες που έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές διαδικασίες για το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, για  τη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου

Εν τω μεταξύ το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει και η υπογραφή της συμφωνίας «Σύσταση Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας».

Στόχος του Συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων και της αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η επεξεργασία της πολιτικής και των πρωτοβουλιών, που θα σηματοδοτήσουν την μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια