“Ζευγοστάσεια 2017”. Μια φανταστική βραδιά στην Βυζαντινή εκκλησία του 11ου αιώνα στο Ζευγοστάσιο, από τον Μορφωτικό Σύλλογο της « Ορεστίδος»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » “Ζευγοστάσεια 2017”. Μια φανταστική βραδιά στην Βυζαντινή εκκλησία του 11ου αιώνα στο Ζευγοστάσιο, από τον Μορφωτικό Σύλλογο της « Ορεστίδος»

Ο Μορφωτικός Σύλλογος “Η Ορεστίς” ολοκλήρωσε  μία απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, στη βυζαντινή εκκλησία του 11ου αιώνα του Ζευγοστασίου, το  Σάββατο 1 Ιουλίου 2017 και  ώρα 21.00 με  την παρουσίαση όλων των τμημάτων του συλλόγου.
Η βραδιά άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ορεστίδος Κωνσταντίνου Αδάμ ο οποίος ανέφερε ότι… «επιλέξαμε αυτό τον ιστορικό και πανέμορφο Βυζαντινό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζευγοστασίου, για να κλείσουμε την εκπαιδευτική περίοδο 2016-2017, συμβολικά, έτσι ώστε ταυτόχρονα με την παρουσίαση όλων των τμημάτων της Ορεστίδος,  να αναδείξουμε τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομίας και συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις , στην γνωριμία του κοινού της περιοχής μας, με αυτό το μοναδικό μνημείο του πολιτισμού μας, που δυστυχώς είναι σχετικά άγνωστο , ενώ χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας και συντήρησης.»
Πραγματοποίησε ‘έναν ευσύνοπτο απολογισμό της δράστηριότητας του συλλόγου και αναφέρθηκε στην συμβολή των δασκάλων όλων των τμημάτων , αλλά και των μελών του συλλόγου, στην επιτυχή χρονιά, ευχόμενος καλό καλοκαίρι σε όλα τα μέλη του συλλόγου.
Ακολούθως την παρουσίαση του Βυζαντινού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποίησε η Φιλόλογος – Ιστορικός Γεωργοπούλου Θεοδότα, η οποία ενδελεχώς αναφέρθηκε στην ιστορία του Ναού και στη σύνδεση του με την ιστορία της περιοχής, ενώ  ταυτόχρονα υπήρχε και παρουσίαση φωτογραφιών από τις θαυμάσιες Βυζαντινές τοιχογραφίες του Ναού.
Στη συνέχεια η μεικτή πολυφωνική Χορωδία της « Ορεστίδος» παρουσίασε ένα πρόγραμμα τραγουδιών αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Το  Χορευτικό της « Ορεστίδος» με την παρουσίαση του προγράμματος του, έδωσε το έναυσμα για γενίκευση του χορού, υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας του παντελή Κοκκινόπουλου, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη.
Η δροσερή ατμόσφαιρα του χώρου, εν μέσω καύσωνα, τα εκλεκτά εδέσματα που προσφέρθηκαν στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, το κέφι και η άριστη διάθεση που επικράτησε από όλους συνέβαλαν ώστε η βραδιά να κυλήσει υπέροχα για όλους για να κλείσει έτσι με επιτυχία, τις μεταμεσονύχτιες ώρες αυτή η όμορφη, φανταστική βραδιά.
thumbnail_DSCN7335 ZEUG3 ZEYG1 ZEYG5 ZEYG6
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια