38 «μαχαιριές» στη Βόρεια Ελλάδα

Του Γιώργου Πετκανά

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » 38 «μαχαιριές» στη Βόρεια Ελλάδα

“Με τις υπογραφές των συναρμοδίων Υπουργών: Οικονομικών και Υποδομών – Μεταφορών, Ε. Τσακαλώτου & Χ. Σπίρτζη, σε σχετική απόφαση της συγκυβέρνησης να λειτουργήσουν 38 σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό που συνδέει τον Έβρο με την Ήπειρο και διαπερνά τη Μακεδονία, έρχονται σήμερα οι έχοντες την εξουσία να «τεμαχίσουν» 38 φορές την Ελλάδα, συγκεκριμένα τη Βόρεια Ελλάδα, που ίσως οι ίδιοι δεν έχουν το χρόνο να επισκέπτονται συχνά…

Θα είχαν την «ευκαιρία» ωστόσο επισκεπτόμενοι να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό στο γραφείο του που διατηρεί (!) στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες αντοχές που διατηρούν οι τοπικές κοινωνίες σε θέματα μεταφορών, συγκοινωνιών, τουρισμού, οικονομίας…

Η απόφαση της συγκυβέρνησης να κατασκευάσει και να λειτουργήσει 38 σταθμούς διοδίων στην Εγνατία Οδό είναι τουλάχιστον απαράδεκτη σε ότι αφορά το μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της Χώρας και οι επιπτώσεις για όσους ζουν, εργάζονται και κινούνται στην περιοχή θα είναι καταστροφικές. Επιβαρύνονται οικονομικά όλες οι μεταφορικές δραστηριότητες με ανυπολόγιστες συνέπειες που αγγίζουν όλους τους κατοίκους των περιοχών που διασχίζει ο μεγαλύτερος οδικός άξονας της Ελλάδας.

Αξιότιμοι κύριοι, η κατασκευή και λειτουργία 18 μετωπικών και 20 πλευρικών διοδίων, βλάπτει μονομερώς πολίτες της πατρίδας μας. Για τον λόγο αυτό, ξανασκεφτείτε το! Με την απόφαση αυτή υποθηκεύετε το μέλλον της Βορείου Ελλάδας και των κατοίκων της.”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καστοριάς, Γιώργος Πετκανάς, σχετικά με το θέμα της κατασκευής και λειτουργίας διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια